Login:
Hasło:
  zapamiętaj

Teraz jest 2012-05-23 18:42

Strona główna forum Hedrenis: Portal Zjazdy

Zlot Imperium 2009

Miejsce dość specyficzne, bo poświęcone zjazdom społeczności Portalu oraz graczy poszczególnych gier. Omawiane są tu miejsca, terminy oraz inne związane z tym rzeczy.

Zlot Imperium 2009

Postprzez Krige, The Wureshinayder 2009-07-05 17:00

W końcu ktoś musi zacząć ten temat :<

jak co roku w wakacje proponuję zorganizować Zlot Graczy (/nie graczy/byłych graczy) Impa.

Moja propozycja jest taka sama jak 1st zlot oraz 3rd zlot: Zdwórz (info: click!)

czas? końcówka lipca - poczatek sierpnia - oto moja propozycja.

najlepiej 31.07 - 2.08

Druga sprawa: w tym roku zabraknie nam Theriona jako bUga, a co za tym idzie zabraknie konkursów z nagrodami :< ktoś musi się tym zająć ;p (ps: dla niepijących także coś zróbcie! :<)

next: organizacja i znaczki
poprzednie zloty organizowała Halki1 i Therion. W tym roku nie wiem czy się podejmą (nima kontaktu :<) ktoś może zaproponować, albo czy ktoś chce się tego podjąć? :p
Krige, The Wureshinayder

Re: Zlot Imperium 2009

Postprzez Marius 2009-07-05 23:29

Być - będę.
Bodajbym zabijać po drodze musiał.

Zdwórz - jak najbardziej jestem ZA!

Avq był na poprzednim zlocie i z tego co kojarzę, to on chyba bUgiem jest.
Ten z Exterminans.
Ten z Twierdzy Pandemonium.
Ten w Ankh Morpork
Marius

Postprzez Esanis 2009-07-06 09:10

Krige, The Wureshinayder napisał(a):Druga sprawa: w tym roku zabraknie nam Theriona jako bUga, a co za tym idzie zabraknie konkursów z nagrodami :< ktoś musi się tym zająć ;p (ps: dla niepijących także coś zróbcie! :<)

Chcesz powtórkę? - krige-chowter-i-as-t99.html

Edit:

Nie będzie mnie na zlocie na 100% ;]
Ostatnio zmieniony przez Esanis 2009-07-06 11:07, w sumie 1 raz/y zmieniany.
Esanis

Postprzez Kara 2009-07-06 09:33

Ja chcę, Ja... Nie miałem jeszcze afery z moim udziałem, źle mi z tym. T_T
A co do tematu może w tym roku ja bym się pokazał w końcu.
Obrazek
ID 2802
Ignoruję użytkowników którzy podobnie jak nergal piszą w sposób niezrozumiały.
Kara
Członek IS

Postprzez Krige, The Wureshinayder 2009-07-06 10:16

czy mam rozumieć że Esanis zgłasza się do udziału w zlocie, czy tylko spamuje bezsensownymi i nic nie wnoszącymi postami? ~^

Marius - nie wiadomo czy Avq będzie :p
Krige, The Wureshinayder

Postprzez Marius 2009-07-07 04:31

Wnioskuję o przesunięcie terminu na koniec sierpnia.
Nie, wcale nie chodzi o to, że mam wtedy urlop. :P
Wtedy to wszyscy wracają z kolonii, od dziadków, z zagranicy i maleje prawdopodobieństwo, że "Zlot Impa" będzie kolidował z innym wypadem.
Mało tego. O ile dobrze pamiętam z forum zjazdowego '08, to nie był to pierwszy raz, kiedy termin przypadał na ostatni weekend sierpnia (wakacji dla roku szkolnego).

No dobra. ~.^ Głównie chodzi mi o to, że akurat wtedy mam urlop.
Ten z Exterminans.
Ten w Ankh Morpork
Marius

Postprzez Ender 2009-07-07 10:04

A mnie prawdopodobnie nie będzie, tradycyjnie.
Tak tylko piszę o tym, coby sobie licznik postów nabić coby wszyscy wiedzieli.
... bo każdy we własnej żyje bajce, z własnymi zmagając się demonami,
z własnym strachem bitwy tocząc na ziemi usłanej wyłącznie porażkami...

* * *

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook

* * *

Konrad Jurkowski :: DevDiary - The sophisticated art of (web) programming
Ender
Administrator

Postprzez Orgrim Ogniojad 2009-07-07 10:08

...poprostu nie chcesz ujawniać swojej tożsamości ogółowi graczy imperialnych :P

CYKOR! CYKOR! xD

@E:
Aha - mnie (tradycyjnie) nie będzie :]

// Ekhm... Było już jakieś... 10 Warszaffek, z czego na 2 mnie nie było. :P
// E.
"...Miało się ku zachodowi, gdy zachwiał się i runął bezwładnie. Zębami gryzł ziemię, nozdrzami miotał płonący oddech. Szarpnął się raz, drugi, trzeci. Dreszcz głęboki przebiegł go, piękna głowa głucho runęła w miękką ziemię. Ustał płomienisty oddech..."

KLAN TWIERDZA PANDEMONIUM
Orgrim Ogniojad
Członek IS

Postprzez Krige, The Wureshinayder 2009-07-07 11:06

to wtedy Marius byś musiał ty organizować zlot ;p bo ja ostatnie 2 tygodnie sierpnia spędze w podróży ;d
Krige, The Wureshinayder

Postprzez Sieklik 2009-07-07 14:26

Hmm... Jakby było na początku sierpnia to nawet jest niemała szansa, że bym wpadł drugiego, może jeszcze pierwszego. Musiałbym tylko zakombinować z dojazdem. Na koniec sierpnia nie ma szans.
Sieklik

Postprzez Lochivan 2009-07-07 14:39

Ja też bym chętnie wpadł, ale podobnie jak przedmówca, koniec lipca/początek sierpnia mnie bardziej urządza :)
Lochivan

Postprzez Krige, The Wureshinayder 2009-07-08 02:06

Witam.
Jestem jednym z organizatorów Zlotu Graczy Imperium (był u państwa organizowany 3 lata, oraz rok temu)
Chciałbym się dowiedzieć o ceny domków, oraz ile trzeba zapłacić za miejsce na namiot (ewentualnie też za miejsce parkingowe, czy płaci się od osoby w namiocie czy za sam namiot etc) najlepiej cały cennik bym poprosił :)
dodatkowo, chciałbym spytać czy na okres 31.07 - 2.08 jest zarezerwowany domek nr1, oraz jeśli jest wolny, czy będzie można przy nim rozbijać namioty (tak samo jak 3 lata, oraz rok temu, jeśli państwo pamiętają)
z tego co ja pamiętam wtedy użytkownicy namiotów dopłacali bodajże 2-3zł za używanie "wygód" związanych z domkiem (prąd, etc)
Pozdrawiam

oto mój mail do Relaxu

w odpowiedzi otrzymałem:

Witam również;)
na początku informuję, że domek nr 1 jest już zarezerwowany, ale w tym terminie wolne są na chwilę obecną oba nasze domki ośmioosobowe.
Gdyby i wokół takiego domku chciał stanąć jakiś namiot, byłoby to możliwe (tak w drodze wyjątku;) na warunkach podobnych do poprzedniego sezonu.
A teraz ceny (tego wszystkiego, co mamy w ośrodku):

- 12 pokoi trzyosobowych - 105 zł za dobę każdy (łazienki z natryskiem)

- 9 domków czteroosobowych (2 pokoje i łazienka bez natrysku), możliwość natrysku w łaźni - 120 zł za dobę każdy

- 2 domki osmioosobowe (5 pokoi i łazienka bez natrysku) - 240 zł za dobę (każdy)

- 1 domek piecioosobowy (3 pokoje i łazienka z natryskiem) - 175 zł za dobę

- 1 domek sześcioosobowy (3 pokoje i łazienka z natryskiem) - 210 za dobę

- 1 domek jednoosobowy ( 1 pokój i łazienka z natryskiem) - 60 zł za dobę

Generalnie pod dachem możemy przyjąć około stu osób.

Jeśli chodzi o POLE NAMIOTOWE sprawa wygląda tak, że za każda dobę trzeba zapłacić za namiot 5 zł i dodatkowo za osobę 10 zł. Parking samochodu kosztuje 5 zł na dobę. Jesli informacja jest niekompletna proszę o telefon - najlepiej stacjonarny- 024 261 40 88 (może tylko o troszeczkę bardziej ludzkiej porze niż ten mail:D

w każdym razie MY zapraszamy;)

RELAX w Zdworzu

czyli przynajmniej nas pamiętają z poprzednich sezonów xd

a teraz do rzeczy, potrzeba pare konkretów, bo żeby zlot wypalił to by sie przydało tak z 10+ osób, a trzeba jeszcze załatwić znaczki...

(ps. maila wysłalem o 1:00, nie wiem co w tym nieludzkiego >.>)
Krige, The Wureshinayder

Postprzez David Ghotfire 2009-07-08 14:04

Może i nie-gracz w mojej osobie by się zjawił. Musiałbym tylko mieć konkretny termin (najpóźniej w poniedziałek tydzień wcześniej), żeym mógł grafik pracy ustalić. Tak w ogóle jak to by wyglądało z dojazdem z pomorza? Z wikimapii wynika, że jest to ~250 km i może być słabo z pociągami jak patrze (nie mam żadnego, żeby po pracy pojechać, przez co w sumię byłbym na 1 dzień maksymalnie) Ale jak coś to się pisze.
David Ghotfire

Postprzez Krige, The Wureshinayder 2009-07-08 15:18

pytaj Villa i Biza. Oni z tamtych stron jechali :p
Krige, The Wureshinayder

Postprzez Sieklik 2009-07-10 07:15

Ja bym się cieszył, gdyby było wiadomo coś do 17.07, bo wtedy do Ostródy jadę. Będę musiał jeszcze jakieś połączenie pociągiem z Ostródy właśnie do Zdworza wyczaić i potem kogoś, kto jedzie do Warszawy, albo pociąg tamże jadący. Niby istnieje szansa, że będę miał internet w laptopie na wyjeździe ale 100% pewności nie mam. Btw, ja to nawet mogę namiot wziąć. Przyjechałbym niestety dopiero 1.08 (ok. po południu), bo tak mi pozwala poprzedni wyjazd, więc jedną noc przeżyję prawie dosłownie wszędzie :]
Sieklik

Postprzez Krige, The Wureshinayder 2009-07-20 17:31

więc tak...

na 100% mam z 7 osób narazie

niepewnych czy będą jest z 5, a reszta nadal się zastanawia.

do ok 20.07 muszę mieć już pełną listę osób które będą - trzeba zamówić znaczki
każdy kto się zgłosi po tym terminie, także będzie mógł dostać znaczek, ale ofc będzie musiał płacić za niego na miejscu :p

nadpłata jaka zostanie ze znaczków pójdzie na nagrody rzeczowe które będzie można wygrać w konkursach.

dodatkowo, do 20 muszę wiedzieć dokładnie kto będzie chciał domek - będzie trzeba zamówić odpowiedni (odpowiednie ewentualnie) i zapłacić zaliczkę. Także kto jest chętny na domek niech zgłosi się tutaj najlepiej, ew na gg (8163209) albo niech we własnym zakresie znajdzie sobie współlokatorów ;p

to tyle z ogólników. Jak ktoś jest chętny na zlot to niech się do mnie odezwie bezpośrednio, bo kompletuję liste ;x

-- 2009-07-20 16:28:56 --

przypominam że do 24.07 (OSTATECZNY TERMIN) chce mieć potwierdzenie kto przyjedzie.

a skoro do 20 nikt nie zadeklarował się z domkiem - trzeba będzie to załatwić w własnym zakresie. Nie mam zamiaru robić wszystkiego za innych. Będziemy musieli rozbijać namioty na polu namiotowym bez takich wygód jak prywatna toaleta czy lodówka (chyba że do tego czasu conajmniej 4 osoby wezmą domek, ew 3 osoby, z tego co pamiętam przy pokojach też jest lodówka ale wspólna na 2 pokoje)

dodatkowo - do 24 zbieram kase na znaczki i nagrody.
Nr Konta:

34 1020 1592 0000 2002 0151 4603
Tomir Pisarski

W temacie wpisać ID z gry.

kasa pójdzie głownie na przypinki, za reszte komuś się postawi piwo.

żeby to wypaliło i w ogóle opłacało się robić zlot musi być tak minimum z 10 osób. Jeśli do 24 nie wpłynie kasa za te 8 osób (-ja, -Vigla) to zwyczajnie zlot zostaje odwołany a kasa zwrócona. Niestety mało było czasu na organizację zlotu w tym roku (niespełna miesiąć zamiast 3 jak poprzednio) a dodatkowo ja nie mam doświadczenia w organizacji (a jako że byłem głównym zainteresowanym, jak nie jedynym, to zostałem organizatorem >.>)

tak czy inaczej - do 24 chcę mieć 8 wpisów w wyciągu z ID z impa.

(jeśli ktoś nadal chce domek niech najlepiej pisze tutaj i szuka współlokatorów)
Krige, The Wureshinayder

Postprzez Marius 2009-07-20 18:16

Moje bij-zabij nie poskutkowało :(

Nie pojadę, bo:
-nie mam czym (pks/pkp odpada),
-możliwe, że nie dostanę urlopu,
-brak funduszy na pobyt tam.

Ogólnie wujnia z grzybnią. :((
Ten z Exterminans.
Ten w Ankh Morpork
Marius

Postprzez Krige, The Wureshinayder 2009-07-21 21:22

kolejne info...

dowiedziałem się że "wyprodukowanie i dostarczenie" przypinek potrwa około tygodnia, jak nie dłużej (wliczając w to grafikę) - w takim wypadku mówię "pieprze to" i po prostu nie będzie przypinek w tym roku...

kto już wysłał kase, dostanie ją z powrotem.

-- 2009-07-22 11:06:49 --

i w końcu wychodzi na to że "kto przyjedzie, ten będzie" :X
Krige, The Wureshinayder

Powrót do Zjazdy