Strona główna forum → Inne → Kultura → Film
Ulubiony film?
13 posty(ów) • Strona 1 z 1
Ulubiony film?
Większość pewnie powie Maaatriiiix, albo LOTR, ale ale...
Może to Equilibrium, albo Shawshank Redemption, albo Dancer In The Dark ( Bjork! *^^* ), czy może Boondock Saints ( GENIALNY FILM ! ). Next, Lucky Number Slevin, Prestige, Fight Club, The Illusionist, czy Phantom of The Opera!
To te które ja polecam, a mój ulubiony? Chyba jednak Boondock Saints i scena z kotem XD ( Sep? XD )
Może to Equilibrium, albo Shawshank Redemption, albo Dancer In The Dark ( Bjork! *^^* ), czy może Boondock Saints ( GENIALNY FILM ! ). Next, Lucky Number Slevin, Prestige, Fight Club, The Illusionist, czy Phantom of The Opera!
To te które ja polecam, a mój ulubiony? Chyba jednak Boondock Saints i scena z kotem XD ( Sep? XD )
Hail Bel-Far !
Zapraszam do sklepu, uzbro na zamóienie, pożyczki, targowanie się itp.
ID 777.
ID 777.
-

Vertex - Posty: 100
Re: Ulubiony film?
Requiem for a dream - za całokształt
American History X - przygniatający...
Green Mile - rozwalający i wzruszający
Brokeback Moutain............. żartowałem
'
Byłaby tu dużo dłuższa lista, ale nie potrafię wyłowić jakiejś najlepszej grupy z tego, więc ograniczę się do tych, które ostatnimi czasy robiły na mnie największe wrażenie
American History X - przygniatający...
Green Mile - rozwalający i wzruszający

Brokeback Moutain............. żartowałem
'Byłaby tu dużo dłuższa lista, ale nie potrafię wyłowić jakiejś najlepszej grupy z tego, więc ograniczę się do tych, które ostatnimi czasy robiły na mnie największe wrażenie

"...Miało się ku zachodowi, gdy zachwiał się i runął bezwładnie. Zębami gryzł ziemię, nozdrzami miotał płonący oddech. Szarpnął się raz, drugi, trzeci. Dreszcz głęboki przebiegł go, piękna głowa głucho runęła w miękką ziemię. Ustał płomienisty oddech..."
KLAN TWIERDZA PANDEMONIUM
KLAN TWIERDZA PANDEMONIUM
-

Orgrim Ogniojad - Członek IS
Myślę że najlepszym wyznacznikiem "dobrości" filmu jest to ile razy jesteśmy go w stanie obejrzeć xD
Jak dla mnie to:
Requiem for a dream, Zielona Mila, Forest Gump, Kevin sam w domu i Nowym Yorku ( scena kiedy złodziej dostaje 4 raz z rzędu cegłą w łeb i ciągle wstaje, ja się turlam po podłodze, dosłownie )
Jak dla mnie to:
Requiem for a dream, Zielona Mila, Forest Gump, Kevin sam w domu i Nowym Yorku ( scena kiedy złodziej dostaje 4 raz z rzędu cegłą w łeb i ciągle wstaje, ja się turlam po podłodze, dosłownie )
"Imperare sibi maximum est imperium" - "Panować nad sobą to najwyższa z władz", Seneka
-

Dragnar Firestorm - Posty: 308
American Gangster - Facet zrobił imperium kokainowe - popełnił tylko jeden, mały, głupi błąd. Polecam. 
Job, Ostatnia Szara Komórka - Świetne gagi w nim są. Cały czas sie smieje z tekstow z tego filmu xd

Job, Ostatnia Szara Komórka - Świetne gagi w nim są. Cały czas sie smieje z tekstow z tego filmu xd
- Nesir
- Członek IS
American History X - Tak.
Requiem for a dream - Tak. Ze szczególnym uwzględnieniem muzyki.
Equilibrium - Czyżby ze względu na skojarzenia z "Rok 1984".. ?
Inne:
K-PAX
American Beauty
Lot nad kukułczym gniazdem
Piękny umysł
Dzień świra
Ring
Efekt motyla
Symetria
"Komedie":
Aniołowie apokalipsy
Magliwnica
Plan 9
Requiem for a dream - Tak. Ze szczególnym uwzględnieniem muzyki.
Equilibrium - Czyżby ze względu na skojarzenia z "Rok 1984".. ?
Inne:
K-PAX
American Beauty
Lot nad kukułczym gniazdem
Piękny umysł
Dzień świra
Ring
Efekt motyla
Symetria
"Komedie":
Aniołowie apokalipsy
Magliwnica
Plan 9
- Larorah Vespana
Ze świetnych filmów kojarzę trzy: Figth club (z kina bardziej ambitnego) i StarDust (bardziej na luzie) i Casablanca(za klimat). Dziwi mnie, że nie pojawiło się jeszcze kilka dobrych filmów z historii kina: Star Wars (klasyczna trylogia - to nowa jest jakaś... gorsza), 13'th warior, czy Sin City, Leon Zawodowiec oraz moim skromnym zdaniem naprawdę dobra Girl, Interrupted (Przerwana lekcja muzyki).
Poza tym nie zauważyłem żadnej kreskówki, a dla mnie świetne są chociażby Final Fantasy: The spirits within, czy Shrek (jedynka, pozostałe jakoś... nie).
Poza tym nie zauważyłem żadnej kreskówki, a dla mnie świetne są chociażby Final Fantasy: The spirits within, czy Shrek (jedynka, pozostałe jakoś... nie).
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
-

Klonus Wysoki - Mecenas sztuki
Nikt "Ojca Chrzestnego" nie wymienił? Załamałem się
Dla mnie klasyka.
Oprócz tego na pewno:
Zielona Mila (podpisuje się pod słowami Orgrima)
Symetria (też świetny film, chyba tylko dość "drugoplanowa" rola Adolfa była jego minusem)
Sin City (ogólne wykonanie, no i Jessica Alba
)
Może jeszcze 13 dzielnica i... Poznaj Moich Spartan, ten film jest przerąbany. O produkcjach typu "Psychoza" czy "Milczenie Owiec" nie wspominam, to przecież oczywiste
Dla mnie klasyka.Oprócz tego na pewno:
Zielona Mila (podpisuje się pod słowami Orgrima)
Symetria (też świetny film, chyba tylko dość "drugoplanowa" rola Adolfa była jego minusem)
Sin City (ogólne wykonanie, no i Jessica Alba
)Może jeszcze 13 dzielnica i... Poznaj Moich Spartan, ten film jest przerąbany. O produkcjach typu "Psychoza" czy "Milczenie Owiec" nie wspominam, to przecież oczywiste

Z ostrzem Solipsis w uniesionej dłoni
Z pieśną Hybris na zakrwawionych ustach
U perłowych bram - na spotkanie Rodzajowi!
Z pieśną Hybris na zakrwawionych ustach
U perłowych bram - na spotkanie Rodzajowi!
-

Naziel - Posty: 18
Drag, to zależy. Ja np. Equilibrium oglądałem chyba 2 razy, a zajmuje pozycję w opt 10 moich filmów. Natomiast Matrix pt. 2... oglądałem go z 5 razy i top 10 - never. To zależy też od przesłania, wykonania, muzyki, tego jak zapada w pamięć.
* K-PAX - to film tak genialny, że omg *__*. Muzyka z niego jest tak wspaniała, ze można jej słuchać godzinami... Polecam.
* Requiem For a Dream - za pierwszym razem go nie zrozumiałem, za drugim mi się spodobał, chyba za trzecim uznałem go za świetnym natomiast pod względem muzyki...? Ech..
* Piękny umysł. Russell Crowe zagrał doskonale, film oglądany za pierwszym razem po prostu zaskakuje każdą kolejną sceną...
Klonus - filmy animowane to zupełnie inna kategoria
Zresztą, zapraszam do drugiego tematu
Tak samo jak i zrestzą kino azjatyckie. Polecam wszystkim film "Bu neng shuo de. mi mi" - 'Secret' w Europie. Omg, omg, o m g .
* K-PAX - to film tak genialny, że omg *__*. Muzyka z niego jest tak wspaniała, ze można jej słuchać godzinami... Polecam.
* Requiem For a Dream - za pierwszym razem go nie zrozumiałem, za drugim mi się spodobał, chyba za trzecim uznałem go za świetnym natomiast pod względem muzyki...? Ech..

* Piękny umysł. Russell Crowe zagrał doskonale, film oglądany za pierwszym razem po prostu zaskakuje każdą kolejną sceną...
Klonus - filmy animowane to zupełnie inna kategoria
Zresztą, zapraszam do drugiego tematu
Tak samo jak i zrestzą kino azjatyckie. Polecam wszystkim film "Bu neng shuo de. mi mi" - 'Secret' w Europie. Omg, omg, o m g .Hail Bel-Far !
ID 777.
ID 777.
-

Vertex - Posty: 100
Najlepszy filmy? Zdecydowanie Goodfellas. ![;]](./images/smilies/dwukropek-nawiaskwadratowyz.png)
![;]](./images/smilies/dwukropek-nawiaskwadratowyz.png)
-

Peter - Posty: 60
Zacząć należy od takich tytułów jak Apocalypse Now, Platoon, Full Metal Jacket, 9ta Rota (oryginalny tytuł rosyjski, na polskie "Dziewiąta kompania", Enemy at the Gates, The Deer Hunter i cala reszta ogólnie pojętej klasyki wojennej ;]
Donnie Darko - kompletna psychodela w ciezkich psychologiczno-fantastycznych klimatach.
Lord of War - dramatyczno-cyniczna historia handlarza bronią. Świetna rola Cage'a.
Ronin - rewelacyjne kino akcji. De Niro, Reno + Natasha McElhone w pełnej zwrotów akcji, zdumiewająco realistycznej historii rodem z książek Forsytha czy Folleta.
Forrest Gump, no, wiadomo.
The Snatch - najlepsza komedia EVER! XD Nie ma co gadać, trzeba zobaczyc xD
I w sumie wszystko Michaela Baya xD The Rock, Transformers, Pearl Harbor, Bad Boys, Armaggedon, The Island etc. xd Heroizm + cyniczny humor to jest to co Sepy lubią najbardziej ^^''
Donnie Darko - kompletna psychodela w ciezkich psychologiczno-fantastycznych klimatach.
Lord of War - dramatyczno-cyniczna historia handlarza bronią. Świetna rola Cage'a.
Ronin - rewelacyjne kino akcji. De Niro, Reno + Natasha McElhone w pełnej zwrotów akcji, zdumiewająco realistycznej historii rodem z książek Forsytha czy Folleta.
Forrest Gump, no, wiadomo.
The Snatch - najlepsza komedia EVER! XD Nie ma co gadać, trzeba zobaczyc xD
I w sumie wszystko Michaela Baya xD The Rock, Transformers, Pearl Harbor, Bad Boys, Armaggedon, The Island etc. xd Heroizm + cyniczny humor to jest to co Sepy lubią najbardziej ^^''
Wojna - jest jak serial! Ma trwać!
- Seprioth
" W stronę morza" - dzisiaj widziałam.. polecam szczególnie dla przeciwników eutanazji 

- Larorah Vespana
Hym, ciekawe pozycje niektórzy z was wymieniają.
Dziwne, że nikt nie wspomniał o ''Tora Tora Tora !''. Jedyny, sensowny film o Pearl Harbor, tego nowego nie trawie ze względu na wątek miłosny. Innych nie znam
.
''Szeregowiec Ryan'' - tu też się dziwię, że nikt o nim nie wspomniał. Co najmniej bardzo dobry film wojenny.
No i jeden z moich ulubionych: ''Zielona Mila''. Jedyny film, przy którym się wzruszyłem mając więcej niż 10 lat.![;]](./images/smilies/dwukropek-nawiaskwadratowyz.png)
Dziwne, że nikt nie wspomniał o ''Tora Tora Tora !''. Jedyny, sensowny film o Pearl Harbor, tego nowego nie trawie ze względu na wątek miłosny. Innych nie znam
.''Szeregowiec Ryan'' - tu też się dziwię, że nikt o nim nie wspomniał. Co najmniej bardzo dobry film wojenny.
No i jeden z moich ulubionych: ''Zielona Mila''. Jedyny film, przy którym się wzruszyłem mając więcej niż 10 lat.
![;]](./images/smilies/dwukropek-nawiaskwadratowyz.png)
-

Ithilien - Posty: 7
Dawno nikt nic nie pisał a i ja się przyznam jakie są moje ulubione filmy. A więc.
Forrest Gump
Upadek (szczególnie w świetle różnych dziwnych tez na temat "latającego spodka SS" czy też prac nad nadczłowiekiem, samolotami o napędzie magnetycznym itp, wychwyciłem jedno zdanie w filmie - Hitler do Goebbelsa - doktorze Goebbels, dziękuję Panu za pańskie badania, czy autor filmu też jest ogarnięty manią dziwnych badań III Rzeszy?)Wracając
Święci z Bostonu (Na krzywe drzewo to i Salomon nie naleje...)
Bitwa o Bulge
Wróg u Bram (taa gdyby tylko major Koenig istniał...)
Byliśmy Żołnierzami
Most na Renie
Generał Patton
Lśnienie (ta scena gdy jedzie chłopczyk a ze ścian nagle spływa ocean krwi i pojawiają się te dziewczynki...)
Kuba Rozpruwacz
Cannibal
Star Wars ale te starsze, w nowych coraz więcej przesycenia komputerowego, czasem lepiej że film ma duszę a nie tylko efekty specjalne)
Dzień Świstaka
Pianista (znajomi twierdzą że lubię widok trupów na ulicach, zapewniam że nie, chociaż...)
Jeśli jakiegoś filmu z mojej głównej filmoteki zapomniałem to trudno, ale tyle tego czasem jest że się zapomina, chyba próbka starczy na razie.
Forrest Gump
Upadek (szczególnie w świetle różnych dziwnych tez na temat "latającego spodka SS" czy też prac nad nadczłowiekiem, samolotami o napędzie magnetycznym itp, wychwyciłem jedno zdanie w filmie - Hitler do Goebbelsa - doktorze Goebbels, dziękuję Panu za pańskie badania, czy autor filmu też jest ogarnięty manią dziwnych badań III Rzeszy?)Wracając
Święci z Bostonu (Na krzywe drzewo to i Salomon nie naleje...)
Bitwa o Bulge
Wróg u Bram (taa gdyby tylko major Koenig istniał...)
Byliśmy Żołnierzami
Most na Renie
Generał Patton
Lśnienie (ta scena gdy jedzie chłopczyk a ze ścian nagle spływa ocean krwi i pojawiają się te dziewczynki...)
Kuba Rozpruwacz
Cannibal
Star Wars ale te starsze, w nowych coraz więcej przesycenia komputerowego, czasem lepiej że film ma duszę a nie tylko efekty specjalne)
Dzień Świstaka
Pianista (znajomi twierdzą że lubię widok trupów na ulicach, zapewniam że nie, chociaż...)
Jeśli jakiegoś filmu z mojej głównej filmoteki zapomniałem to trudno, ale tyle tego czasem jest że się zapomina, chyba próbka starczy na razie.
- Cendphilion
- (beta)Tester
13 posty(ów) • Strona 1 z 1