Login:
Hasło:
  zapamiętaj

Teraz jest 2012-02-10 09:21

Strona główna forum Twórczość Twierdza Fantasy Grupowe

Oszukany przez boga

Masz ochotę wziąć udział w czyimś opowiadaniu dopisując do niego coś od serca? Nie krępuj się, ten dział służy właśnie do tego!

Moderator: Mecenasi sztuki

Oszukany przez boga

Postprzez Klonus Wysoki 2009-12-29 22:00

Zatrzymał się. Chwilę stał bez ruchu, jakby zastanawiał się, co właściwie robi. Spojrzał uważnie na pogorzelisko, jakie zostało z niewielkiej świątyni. Drewniane bale podtrzymujące strop nadal się paliły. Ogień strawił jednak słomiany dach przez co cała budowla wyglądała jakby wielopalczasta ręka próbowała w sobie zamknąć to święte miejsce bądź zabrać je w czeluść ziemi. Obrazu dopełniały ciała kapłanów. Z pewnością uciekali. Widać to było po śladach krwi ale również w samym ułożeniu ciał. Zdecydowanie ktoś starał się zniszczyć wszelki ślad boga, któremu poświęcona byłą świątynia. Niby w przypadku tej drewnianej kapliczki wcale nie było to trudne, ale pogorzelisko będzie wyglądało nie tylko jako jawna dewastacja, ale również jako ostrzeżenie dla tych, który chcieliby ją odbudować.
Meante dokładnie wiedział, że to krwawe dzieło miało taki a nie inny cel. W końcu sam go dokonał.
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Klonus Wysoki
Mecenas sztuki

Powrót do Grupowe