Login:
Hasło:
  zapamiętaj

Teraz jest 2012-05-23 04:13

Strona główna forum Imperium: Smallville & MANCRPG Handel Licytacje

Ostrze Merhiona licytuj Pan Panie !

Miejsce tradycyjnych i popularnych licytacji konkretnych przedmiotów, których chcemy się pozbyć. Nie wiesz, po jakiej cenie sprzedać przedmiot? Po takiej, po jakiej wylicytują chętni!

Moderator: Imperium Staff

Ostrze Merhiona licytuj Pan Panie !

Postprzez eblistor 2011-05-12 08:46

Witam.
Mam do sprzedania ostrze Merhiona (bonus do zwinności i szybkości -3%, pr 3, obrażenia od ognia 250, od trucizny 75, wymagana siła 190), ale jak niektórym wiadomo, nie posiadam własnego sklepu gdyż jestem złodziejem i trzeba będzie gdzieś je wystawić, ale w tym względzie dogadamy się przy ewentualnym zakupie.

Zasady:
Można licytować wszystkimi minerałami poza drewnem, można licytować kryształkami astrolabium, można licytować złotem.

Wartość:
1= 1 Kryształ Astrolabium, 1kk lub 500 sztuk minerałów.

Jeśli wszystkie aspekty aukcji są jasne, zapraszam do licytacji :D

Zakończenie licytacji EDIT. 16.05.2011 godzina 21, czasu Hedrenisa.
Przebicie czyjejś oferty przed godziną 21.00 skutkuje przedłużeniem licytacji o kolejne 15 minut od ostatniego przebicia.
Czyli jeśli przebijesz kogoś o godzinie 20.59, aukcja trwa do 21.14 włącznie.
Mam nadzieję że teraz to wszystko lepiej wygląda. Dzięki za podpowiedź Gothar.

CENA WYWOŁAWCZA: 30
minimalne przebicie 1.
Jeśli termin jest nie odpowiedni, proszę o poinformowanie mnie, rzadko coś wystawiam i nie mam w tym wprawy :)

ZAPRASZAM DO LICYTACJI.
Ostatnio zmieniony przez eblistor 2011-05-12 12:15, w sumie 3 raz/y zmieniany.
eblistor

Re: Ostrze Merhiona licytuj Pan Panie !

Postprzez Sir Jaffar 2011-05-12 09:19

Hmm, ten czas zakonczenia aukcji jest ciekawym pomyslem, ale wydaje się mi to nagięciem regulaminu.
Cena wywoławcza w minerałach jest lekko przesadzona. Najwyższy skup szt/zl to 4.1k(20k M=82kk zlota).
Sir Jaffar

Re: Ostrze Merhiona licytuj Pan Panie !

Postprzez Gothar 2011-05-12 11:32

No dobra, podałeś cenę wywoławczą, ktoś teraz powie 30kk, ktoś następny 31 kryształów, jeszcze kto inny 17k minerałów i ta pierwsza osoba już się pogubi - nie będzie wiedziała, ile ma powiedzieć, by przebić w złocie tę, która zaoferowała kryształy... Polecam zajrzeć do ostatniej aukcji Krige'a, gdzie rozwiązał to w wygodny sposób. Podpowiem: niech ceną wywoławczą będzie "30", gdzie wartość "1" odpowiada 1kk złota, 1 kryształowi astrolabium lub 500 sztukom minerałów. Przykładowa licytacja: ktoś daje wywoławczą 30, ktoś przebija do 48, (...), ktoś wygrywa, dając 108, i potem już z Tobą uzgadnia, czy chodziło mu o 108kk, 108 KA czy 54k minerałów.
Pozdrawiam,
Gothar Iskandiar Dathan
Gothar
Członek IS

Powrót do Licytacje