Strona główna forum → Imperium: Smallville & MANCRPG → Handel → Licytacje
Ostrze Merhiona licytuj Pan Panie !
Moderator: Imperium Staff
3 posty(ów) • Strona 1 z 1
Ostrze Merhiona licytuj Pan Panie !
Witam.
Mam do sprzedania ostrze Merhiona (bonus do zwinności i szybkości -3%, pr 3, obrażenia od ognia 250, od trucizny 75, wymagana siła 190), ale jak niektórym wiadomo, nie posiadam własnego sklepu gdyż jestem złodziejem i trzeba będzie gdzieś je wystawić, ale w tym względzie dogadamy się przy ewentualnym zakupie.
Zasady:
Można licytować wszystkimi minerałami poza drewnem, można licytować kryształkami astrolabium, można licytować złotem.
Wartość:
1= 1 Kryształ Astrolabium, 1kk lub 500 sztuk minerałów.
Jeśli wszystkie aspekty aukcji są jasne, zapraszam do licytacji
Zakończenie licytacji EDIT. 16.05.2011 godzina 21, czasu Hedrenisa.
Przebicie czyjejś oferty przed godziną 21.00 skutkuje przedłużeniem licytacji o kolejne 15 minut od ostatniego przebicia.
Czyli jeśli przebijesz kogoś o godzinie 20.59, aukcja trwa do 21.14 włącznie.
Mam nadzieję że teraz to wszystko lepiej wygląda. Dzięki za podpowiedź Gothar.
CENA WYWOŁAWCZA: 30
minimalne przebicie 1.
Jeśli termin jest nie odpowiedni, proszę o poinformowanie mnie, rzadko coś wystawiam i nie mam w tym wprawy
ZAPRASZAM DO LICYTACJI.
Mam do sprzedania ostrze Merhiona (bonus do zwinności i szybkości -3%, pr 3, obrażenia od ognia 250, od trucizny 75, wymagana siła 190), ale jak niektórym wiadomo, nie posiadam własnego sklepu gdyż jestem złodziejem i trzeba będzie gdzieś je wystawić, ale w tym względzie dogadamy się przy ewentualnym zakupie.
Zasady:
Można licytować wszystkimi minerałami poza drewnem, można licytować kryształkami astrolabium, można licytować złotem.
Wartość:
1= 1 Kryształ Astrolabium, 1kk lub 500 sztuk minerałów.
Jeśli wszystkie aspekty aukcji są jasne, zapraszam do licytacji

Zakończenie licytacji EDIT. 16.05.2011 godzina 21, czasu Hedrenisa.
Przebicie czyjejś oferty przed godziną 21.00 skutkuje przedłużeniem licytacji o kolejne 15 minut od ostatniego przebicia.
Czyli jeśli przebijesz kogoś o godzinie 20.59, aukcja trwa do 21.14 włącznie.
Mam nadzieję że teraz to wszystko lepiej wygląda. Dzięki za podpowiedź Gothar.
CENA WYWOŁAWCZA: 30
minimalne przebicie 1.
Jeśli termin jest nie odpowiedni, proszę o poinformowanie mnie, rzadko coś wystawiam i nie mam w tym wprawy

ZAPRASZAM DO LICYTACJI.
Ostatnio zmieniony przez eblistor 2011-05-12 12:15, w sumie 3 raz/y zmieniany.
- eblistor
Re: Ostrze Merhiona licytuj Pan Panie !
Hmm, ten czas zakonczenia aukcji jest ciekawym pomyslem, ale wydaje się mi to nagięciem regulaminu.
Cena wywoławcza w minerałach jest lekko przesadzona. Najwyższy skup szt/zl to 4.1k(20k M=82kk zlota).
Cena wywoławcza w minerałach jest lekko przesadzona. Najwyższy skup szt/zl to 4.1k(20k M=82kk zlota).
-

Sir Jaffar - Posty: 94
Re: Ostrze Merhiona licytuj Pan Panie !
No dobra, podałeś cenę wywoławczą, ktoś teraz powie 30kk, ktoś następny 31 kryształów, jeszcze kto inny 17k minerałów i ta pierwsza osoba już się pogubi - nie będzie wiedziała, ile ma powiedzieć, by przebić w złocie tę, która zaoferowała kryształy... Polecam zajrzeć do ostatniej aukcji Krige'a, gdzie rozwiązał to w wygodny sposób. Podpowiem: niech ceną wywoławczą będzie "30", gdzie wartość "1" odpowiada 1kk złota, 1 kryształowi astrolabium lub 500 sztukom minerałów. Przykładowa licytacja: ktoś daje wywoławczą 30, ktoś przebija do 48, (...), ktoś wygrywa, dając 108, i potem już z Tobą uzgadnia, czy chodziło mu o 108kk, 108 KA czy 54k minerałów.
Pozdrawiam,
Gothar Iskandiar Dathan
Gothar Iskandiar Dathan
-

Gothar - Członek IS
3 posty(ów) • Strona 1 z 1