Strona główna forum → Twórczość → Twierdza Fantasy
Opowiadanie grupowe
Moderator: Mecenasi sztuki
8 posty(ów) • Strona 1 z 1
Opowiadanie grupowe
Chciałbym zacząć coś grupowego. Wolałbym jednak, by nie skończyło się tak, jak ostatnio (dopisały się dwie osoby, do których nawiązać się byłoby raczej trudno). Czy jest więc ktoś zainteresowany?
Piszcie od razu, jak klimat opowiadania by wam pasował (a w jaki na pewno nie wejdziecie). Ja napiszę swój na koniec, bo za dużo osób by stwierdziło, że cokolwiek napiszą i tak pójdziemy moim.
Piszcie od razu, jak klimat opowiadania by wam pasował (a w jaki na pewno nie wejdziecie). Ja napiszę swój na koniec, bo za dużo osób by stwierdziło, że cokolwiek napiszą i tak pójdziemy moim.
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
-

Klonus Wysoki - Mecenas sztuki
Re: Opowiadanie grupowe
Ja bym najchętniej poczytał coś co nie skończy się po 10 postach
A klimat dowolny, kto wie może i bym do tego potem gdzieś w środku dołączył... Oczywiście nie nadaje się do pisania SF ani żadnych Magic Scene (tak nazywam świat, gdzie wszystko, a głównie świat jest nierealny/e). Kto mnie zna ten wie, że najlepszy klimat Imperium lub Dark Fantasy
itp, itd.
A klimat dowolny, kto wie może i bym do tego potem gdzieś w środku dołączył... Oczywiście nie nadaje się do pisania SF ani żadnych Magic Scene (tak nazywam świat, gdzie wszystko, a głównie świat jest nierealny/e). Kto mnie zna ten wie, że najlepszy klimat Imperium lub Dark Fantasy
itp, itd.Wykreować postać można tak, że przekroczy ona nasze oczekiwania.
"Moją Ojczyzną jest Świat, Moją religią jest czynienie Dobra"
THE ZEITGEIST
THE ZEITGEIST
-

Rafka - Posty: 43
Ja mógłbym się podłączyć. Jednak obawiam się, że mimo szczerych chęci, opowiadanie i tak upadnie. Tak działo się z każdym kolejnym, prawda?
Ale można spróbować. Klimat i świat... hmmm. Jestem w stanie dostosować się do wszystkiego i, na dobrą sprawę, jest mi to obojętne. Nie ma czegoś, co by mi nie pasowało. A najbardziej to chyba lubię typowe fantasy, może trochę mroczne. I z demonami. Bardzo lubię demony...
Ale można spróbować. Klimat i świat... hmmm. Jestem w stanie dostosować się do wszystkiego i, na dobrą sprawę, jest mi to obojętne. Nie ma czegoś, co by mi nie pasowało. A najbardziej to chyba lubię typowe fantasy, może trochę mroczne. I z demonami. Bardzo lubię demony...
Nie ma znaczenia, jak silny jesteś. Zawsze będzie ktoś potężniejszy.
-

Kreeth - Posty: 12
Ja proponuję stworzyć coś z wyzwaniem... Coś na wzór seraialowego LOSTA.... ale nie chodzi o fabułę, scenerię, ale o jeden motyw... To, że jest wiele niewiadomych, a wszystko wyjaśnia się z czasem... Gdyby tak odejść od stacjonarnej posiadówki, której zamierzonym celem było opowiadanie "po tamtej stronie", a które ciężko się pisało i przejść w wędrówkę... to mogłoby się stać interesujące... Tak podejrzewam.
Wykreować postać można tak, że przekroczy ona nasze oczekiwania.
THE ZEITGEIST
THE ZEITGEIST
-

Nie jestem pewien, ale chyba Lost składał się głównie z tajemniczych przeszłości + kilka dziwnych rzeczy na wyspie jedynie. Niemniej zacznij - ja się dołączę. Zobaczymy co wyjdzie.
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
-

Hmmm ja bardziej chcę uderzyć w duszę fabuły niż w jej wygląd... Także to co chciałbym zacząć, w ogóle lostów przypominać nie będzie w sensie wizualnym... nie będzie żadnej wyspy, żadnych czaso-załamań, żadnych "other's" itp... Chodzi o ten klimat gdzie grupa ludzi wpada w wir zdarzeń których pojąć nie są w stanie...
Problem w tym, że nie mam pomysłu jak to zrobić, dlatego pewnie zacznie się normalnie... na gg Ci napisałem koncepcję 2 rzeczy... nie wiem czy odebrałeś wiadomość, jak nie to napisz... wkleję jeszcze raz z Archiwum...
Problem w tym, że nie mam pomysłu jak to zrobić, dlatego pewnie zacznie się normalnie... na gg Ci napisałem koncepcję 2 rzeczy... nie wiem czy odebrałeś wiadomość, jak nie to napisz... wkleję jeszcze raz z Archiwum...

Wykreować postać można tak, że przekroczy ona nasze oczekiwania.
THE ZEITGEIST
THE ZEITGEIST
-

Zbieram się do napisania nowego opowiadania grupowego. Ktoś jest chętny?
Pokrótce fabuła: Dwa królestwa walczą ze sobą. Król jednego z nich odkrywa spisek (obejmujący oba królestwa), który ma na celu ciągnąć obecną wojnę w nieskończoność. Wysyła więc do drugiego króla propozycję zawieszenia broni, by wspólnie wyplewić spisek. Problem w tym, że nie wiadomo, kto jest zdrajcą. Misja przekazania poselstwa nie może się więc odbywać oficjalnie - trzeba przedrzeć się przez linie wroga (a nawet dwóch wrogów jednocześnie). Mogę być posłańcem, ale potrzebuję obstawy (i mógłby się pokazać jakiś czarny charakter).
Pokrótce fabuła: Dwa królestwa walczą ze sobą. Król jednego z nich odkrywa spisek (obejmujący oba królestwa), który ma na celu ciągnąć obecną wojnę w nieskończoność. Wysyła więc do drugiego króla propozycję zawieszenia broni, by wspólnie wyplewić spisek. Problem w tym, że nie wiadomo, kto jest zdrajcą. Misja przekazania poselstwa nie może się więc odbywać oficjalnie - trzeba przedrzeć się przez linie wroga (a nawet dwóch wrogów jednocześnie). Mogę być posłańcem, ale potrzebuję obstawy (i mógłby się pokazać jakiś czarny charakter).
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
-

Ja się podłączę. Muszę jeszcze przemyśleć jaką postać wykreuję, ale pisać będę.
Nie ma znaczenia, jak silny jesteś. Zawsze będzie ktoś potężniejszy.
-

Kreeth - Posty: 12
8 posty(ów) • Strona 1 z 1