Login:
Hasło:
  zapamiętaj

Teraz jest 2012-02-11 04:19

Strona główna forum Twórczość Twierdza Fantasy Grupowe

Ojos De Aqua - komentarze

Masz ochotę wziąć udział w czyimś opowiadaniu dopisując do niego coś od serca? Nie krępuj się, ten dział służy właśnie do tego!

Moderator: Mecenasi sztuki

Ojos De Aqua - komentarze

Postprzez Klonus Wysoki 2010-07-27 15:29

Cieszę się, że nie piszemy sami. Skoro już opowiadanie wyszło poza nasz krąg, pragnę jedynie wspomnieć, że poruszamy się na mapie z dawien dawna zrobionej przez Rafkę. Niestety nie mam do niej adresu mapy, więc pewnie sam Raf będzie musiał tu przybyć i go wkleić (przydało by się, by przy okazji coś napisał w opowiadaniu :P). W każdym razie póki co jesteśmy w Umris, i pewnie w ciągu dwóch dni jeszcze tu będziemy, więc mapa przyda się później. Póki co nie trzeba się tym raczej przejmować.
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Klonus Wysoki
Mecenas sztuki

Re: Ojos De Aqua - komentarze

Postprzez Aislinn 2010-07-27 21:05

Link do mapy ^^' ->
http://rafka.i-rpg.net/Piotr/Mapa105.jpg

Smacznego :]
Aislinn

Re: Ojos De Aqua - komentarze

Postprzez Rafka 2010-08-09 20:49

W związku z tym, żeby trochę lepiej się pisało zostają wprowadzone małe zasady, które nie podlegają demokratycznemu głosowaniu, przestrzegane również być nie muszą. Dają jedynie pewne prawa.

Ustalany jest zarys scenariusza. Polega on na tym, że jedna z osób piszących w jednym dwóch zdaniach mówi co ma się dziać dalej. Takie ustalenie zostało wprowadzone gdyż czasem bywa tak, że wątki się plączą i w końcu nie wiadomo co jest głównym wątkiem co prowadzi do tego, że ludzie nie wiedzą co pisać. Dlatego też zarys taki powstaje z dniem dzisiejszym (miał powstać w pierwszym dniu, ale niestety nikt nie przewidział pewnych okoliczności, za co przepraszam).

Drugie ustalenie jest natomiast takie, że jeżeli ktoś nie pisze od dwóch tygodni, to postać lub wątek wprowadzony przez taką osobę może zostać natychmiast zakończony, a postać usunięta tymczasowo (porwanie, ucieczka, zaginięcie) lub na stałe (śmierć) w jednym poście, jeżeli ktokolwiek uzna z piszących, że tak będzie lepiej. Jeżeli ktoś jest przyzwoity i grzeczny to może zapytać czy dana osoba będzie jeszcze pisać.

A o to pierwszy zarys scenariusza, który miał powstać wraz z pierwszym postem:

Cała trójka kradnie statek, płynie gdzieś tam, sprzedaje za duże pieniądze, siedzimy w tawernie gdzieś tam pijemy, bawimy, dupczymy, co tam kto chce i pojawia się kolejna misja, Quest, przygoda. (o czym można napisać w kolejnym zarysie scenariusza, gdy ten będzie się mieć ku końcowi).
Wykreować postać można tak, że przekroczy ona nasze oczekiwania.

"Moją Ojczyzną jest Świat, Moją religią jest czynienie Dobra"
THE ZEITGEIST
Rafka

Powrót do Grupowe