Login:
Hasło:
  zapamiętaj

Teraz jest 2012-02-10 09:23

Strona główna forum Hedrenis: Portal Konkursy

Imperium, "...a Twój klan ma talent?"

Interesują Cię konkursy związane z Portalem? A może te całkowicie z nim niezwiązane? Masz ochotę na nagrodę? Tutaj znajdziesz wszystkie niezbędne informacje odnośnie wszystkich wydarzeń konkursowych!

Imperium, "...a Twój klan ma talent?"

Postprzez Ender 2008-11-05 20:09

Dawno nie było żadnego konkursu dotyczącego Imperium, podobnie jak nie było żadnych pomysłów w tej materii... Jednak niedawno na szybko wymyślony został konkurs przeznaczony dla... klanów! Tak, właśnie tak. Pierwszy w historii Imperium konkurs przeznaczony wyłącznie dla klanów.
Konkurs wymyślony został przez Theriona na wzór telewizyjnego Mam talent!, i - jak się wczoraj okazało - w Chatce ciepło został przyjęty ten pomysł, czego efektem jest ten temat.

Wymagania i zasady
  1. W konkursie mogą wziąć udział jedynie klany (zarówno te istniejące, jak i te nieistniejące obecnie a planowane w następnej Erze).
  2. Zgłoszenie do konkursu powinno zawierać opis klanu (plus genezę) oraz proponowany zespół (bądź zespoły). Zgłoszenia należy zawierać w tym temacie - zgłoszenia klanu dokonuje jego Mistrz.
  3. Klan do konkursu wystawia "zespoły" skłądające się z maksymalnie 5 osób.
  4. Każdy klan może wystawić maksymalnie 2 zespoły. (To znaczy, że każdemu klanowi przysługują 2 przedstawienia).
  5. Poprzez przedstawienie rozumie się pracę konkursową na bliżej niesprecyzowany temat związany z Imperium, wykonaną w bliżej nieokreślonej technice (tj. wiersz, piosenka, przedstawienie teatralne - cokolwiek, co przyjdzie Wam do głowy).
  6. Prace oceniać będą trzy osoby: ja, Therion oraz losowo wybrana osoba, która nie przynależy do klanu startującego w konkursie.
  7. Prace należy wysyłać na adres e-mail: info@gme-design.net (w załączniku). W tytule pracy należy wpisać "Imperium, konkurs klanowy", w treści nazwę klanu wraz z listą członków zespołu (razem z ID!). Każda z prac może zostać wysłana osobnym mailem.

Termin
Termin zgłaszania prac konkursowych mija w piątek 5 grudnia 2008 roku, o godzinie 20:00. Zgłoszenia rozpatrzone zostaną w terminie 10 dni roboczych od zakończenia konkursu oraz ogłoszone dzień później (tj. w sobotę 20 grudnia 2008).

Nagroda
Klan, którego praca zostanie określana mianem najciekawszej i najfaniejszej, zyska w Nowej Erze ID 1 oraz siedzibę (twierdzę, bez podatku przez miesiąc) klanową w ramach "boskiej interwencji".
Dodatkowo, członkowie grupy, do której owa praca będzie należeć, zostaną w Nowej Erze nagrodzeni dwoma (2) punktami AP oraz pięćdziesięcioma tysiącami (50000) sztuk złota.
... bo każdy we własnej żyje bajce, z własnymi zmagając się demonami,
z własnym strachem bitwy tocząc na ziemi usłanej wyłącznie porażkami...

* * *

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook

* * *

Konrad Jurkowski :: DevDiary - The sophisticated art of (web) programming
Ender
Administrator

Re: Imperium, "...a Twój klan ma talent?"

Postprzez Marquat 2008-11-06 08:08

Nie, proszę, wybaczcie, ale może jestem niedzisiejszy, niewczorajszy itp., wytłumaczycie mi coś?

Konkurs dla klanów w takiej postaci? I co przepraszam, mamy napisać przedstawienie teatralne w którym trójka jęczących czarodziejów zawodzi, a aktor wcielający się w rolę Enda bije ich chochlą po łbach? Nagrywamy i wysyłamy?

Żeby nie było, idea konkursu - rewelacja. Ożywi na pewno skostniałe mury Vackell. Ale wg mnie (i już słyszę, że nie tylko) taki konkurs winien być przeznaczony dla indywidualnych zespołów.

Konkurs dla klanów? Dlaczego nie jest konkursem w którym liczy się jakość forum, zakres tematyczny tam podejmowany, otwartość, przesłanie i cel istnienia klanu, poziom jego organizacji, popularność itp.?

Klan "mający talent" to klan zgrany, "żywy", i taki zasługuje na proponowane nagrody! A nie, najlepsiejszym klanem impa zostanie ten, który w swych szeregach będzie miał śpiewającego i stepującego na lodzie barbarzyńcę, któremu przygrywa hymn pochwalny na cześć bogów.

Z lekka kpina.
Marquat

Postprzez Ender 2008-11-06 08:19

W sumie, to ja nie rozumiem pewnej idei, która przyświecała ci podczas pisania posta, Marquat. Nigdzie nie użyłem - a przynajmniej nie przypominam sobie tego - zwrotu najlepszy klan. Ja widzę wyraźną różnicę między "najlepszy klan", a "klan, którego praca jest najlepsza".

Poza tym, to, co zrobicie w ramach pracy konkursowej to już jest wasza indywidualna sprawa i wasze indywidualne pomysły - my je tylko będziemy oceniać. Tyle. Ja się jedynie zirytuję (Therion zresztą też), jeśli będę musiał czytać powieść X-stronową jako pracę.

A skoro uważasz, że polegniesz... cóż. Spróbować zawsze można. Pamiętaj, że brana jest pod uwagę oryginalność i sposób przedstawienia treści, a nie bezmózgie klepanie czegokolwiek. I z uwagi na nagrodę, mam nadzieję, że się przyłożycie. :]

Ach, jeszcze coś... Co do tego zgrania, o którym wspomniałeś, to właśnie dlatego zespoły są 5-osobowe. Wykażcie się. Udowodnijcie swoją wartość, skoro aż tak bardzo cię to boli, że ktoś może być lepszy. I to ktoś, kto nawet klanu formalnego w tej Erze nie posiada.

:>

* * *

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Marquat 2008-11-06 08:30

Nagroda jest szokująco pozytywna End. Legendarne id 1 ;p oraz twierdza. Niesamowita wręcz przewaga nad innymi klanami na początku ery.

A początek każdej ery jest czasem wzmożonej aktywności wszystkich graczy, także ze względu na "klanowy wyścig". Współpraca, zbieranie środków, zastanawianie się - może Ty zrobisz to, Ty lepiej zostań druidem, Ty próbuj w tunelu... wzajemna pomoc, wsparcie, zabawa połączona z rywalizacją.

Dlatego idea mojej wypowiedzi jest jedna - konkurs oki, popieram całym serduszkiem. Ale nie dla klanów. Nagroda jest (wg mnie podkreślam) niewspółmierna z jego zasadami i założeniami.

I kto powiedział, że zakładam przegraną? ;p
Marquat

Postprzez Ender 2008-11-06 08:33

Pierwotna nagroda w moim wykonaniu zakładała jeszcze darmowe leczenie, ale Therion uznał, że i tak twierdza jest przegięciem... i w zasadzie to racja, ale co tam. Dlatego skończyło się "jedynie" na twierdzy klanowej. Nagroda ma mobilizować. :]

Tak mi się wydawało, kiedy czytałem tamtego posta.

A jeśli będzie duże zainteresowanie konkursem, będą powstawać również inne konkursy klanowe w przyszłości. I będą one organizowane w formie normalnej, a nie jakieś króliki z kapelusza przedwojennego.

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Peter 2008-11-06 11:59

Dodatkowo, członkowie grupy, do której owa praca będzie należeć, zostaną w Nowej Erze nagrodzeni dwoma (2) punktami AP oraz pięćdziesięcioma tysiącami (50000) sztuk złota.

Rozumiem, że każdy z członków dostaje taką nagrodę. Moim zdaniem 50k to trochę za dużo. Na początku Ery z takimi pieniędzmi można od razu wybić się dużo ponad innych. Ale to tylko moja opinia.
Peter

Postprzez Seprioth 2008-11-06 14:16

Bardzo dużo. Jednym słowem, kto wygra ten nieszczesny konkurs, bedzie jedynym, kogo nastepna era bedzie cieszyc :)
Wojna - jest jak serial! Ma trwać!
Seprioth

Postprzez Orgrim Ogniojad 2008-11-06 15:58

fatalista :P
jak tak cię Imp smuci, to dlaczego jednak się tu pojawiasz? :>

Cóż, też uważam, że nagroda jest ZBYT obfita... Wiem - nagroda ma zachęcać do udziału, ale jednak wydaje mi sie być przesadzona...

Ale co ja mogę...? W końcu Wola Boska...

OO.Spopielony
"...Miało się ku zachodowi, gdy zachwiał się i runął bezwładnie. Zębami gryzł ziemię, nozdrzami miotał płonący oddech. Szarpnął się raz, drugi, trzeci. Dreszcz głęboki przebiegł go, piękna głowa głucho runęła w miękką ziemię. Ustał płomienisty oddech..."

KLAN TWIERDZA PANDEMONIUM
Orgrim Ogniojad
Członek IS

Postprzez Ender 2008-11-06 16:53

I tak, i nie w tym samym momencie. Twierdza klanowa nie będzie obciążona podatkami przez miesiac, ale, jak sądzę, mnóstwo ludzików się do klanu będzie chciało dostać, więc i podatek będzie wysoki. Po 50k złota to inwestycja. Od wygranych będzie zależeć, co z nią zrobią. :>

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Wilhelm 2008-11-06 18:17

Co prawda konkurs juz rozpisany, ale moze nie jest jeszcze za pozno.
Mam pewna propozycje.

Zakres technik wykonania prac jest bardzo szeroki jak widac. Rodza sie wiec obawy co do obiektywizmu oceny prac. Bo proza jednak rozni sie od piesni, ze o grafice czy animacji nie wspomne. Moze nie bylo by zlym pomyslem ustanowic rowniez przynajmniej jedna/dwie nagrody drugie/pocieszenia (jak zwla tak zwal;) Bo zdarzyc sie przeciez moze, ze dwie prace beda naprawde wymiatac, ale z powodu roznej techniki wykonania moze byc trudno je do siebie porownywac. Podejrzewam, ze w takim wypadku jury bedzie niestety zmuszone do kierowania sie subiektywnymi odczuciami, ale wlasnie dlatego, minimalnie przegranych wypadaloby jakos uhonorowac. Np. zwolnieniem z podatku klanowego na jakis czas, albo przynajmniej tymi kilkoma AP czy sztukami zlota.
Lepszy niewielki aplauz niż żaden, choćby był z lekka pozbawiony zapału"
Wilhelm

Postprzez Ender 2008-11-06 18:39

OK, nagroda pocieszenia za ciekawe prace może być. Ale nie zdradzę, jaka ona będzie. SURPRISE!

A, jeszcze jedno... Przestańcie dyskutować na temat znaczenia złota (nagroda) w następnej Erze, bo totalnie nie wiecie, czy złoto będzie nadal środkiem płatniczym czy nie, i jeśli tak - czy np. 1 złota aktualnie nie będzie równoważne 10k złota w NE. Ze skrajności w skrajność, ale taka jest prawda. Zatem koniec w tym temacie dyskusji. :]

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Ragen 2008-11-19 23:18

Zgłoszenie zespołu z twierdzy Midgardu

Początek... początkiem było przybycie Ragena do Vackell, podczas V ery istnienia krainy.. Dość szybko zadomowił się w mieście i po niedługim czasie, wraz z nastaniem nowej ery, sprowadził do Vackell swoją żonę i jej brata. Chcąc odnaleźć się w nowych warunkach wykupili kawałek ziemi i wybudowali twierdzę, w której schronienie mógł znaleźć każdy uczciwy i oddany mieszkaniec Vackell. Tak powstało Bractwo Odina. Kolejna era przyniosła zmianę nazwy klanu na taką, która istnieje do dziś - Midgard. Obie nazwy mają swe korzenie w mitologii skandynawskiej i ten fakt nie powinien nikogo dziwić. W końcu założyciele klanu są ludźmi północy.

Od tamtej pory wiele się zmieniło. Ludzie przychodzili, odchodzili, klan podupadał i przeżywał chwile chwały, ale wciąż trwał i trwa do dziś. Nie zmieniło się jedno: główne założenie - lojalność, braterstwo, honor, wzajemna pomoc i przede wszystkim dobra zabawa. przez co do Midgardu mogą dołączyć nieliczni. Nie wystarczy być wysokim osiłkiem, doświadczonym magiem, czy żyjącym w cieniu złodziejem. Nie wystarczy podatek, ani znajomości. Aby być mieszkańcem Midgardu, trzeba reprezentować sobą to 'coś', czego nie ma każdy. Na członkostwo trzeba sobie... zasłużyć.

Skład zespołu i wstępne funkcje:
Ragen - mistrz klanu, pomysłodawca projektu, wykonanie
Kalifya - mistrzowska żona, pomysłodawczyni projektu, wykonanie
Ron, Piekielny Wojownik - klanowy skarbnik, pomoc w wykonaniu, nadzór nad całością, montaż i sprawy techniczne
Nefesh - zastępca mistrza, jedyna osoba, która pracować będzie nad projektem na odległość. Pomoc, wstępna ocena, nadzór nad całością i błogosławieństwo.
Ragen

Postprzez Ender 2008-12-04 16:28

Ender napisał(a):Termin zgłaszania prac konkursowych mija w piątek 5 grudnia 2008 roku, o godzinie 20:00.

Hm... czyli jutro. A ilość nadesłanych prac wynosi zawrotne 0.

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Gothar 2008-12-04 21:21

W imieniu Mistrzyni Jeźdźców Apokalipsy & Fantagrams - Halkione - jako Jej Zastępca pragnę zgłosić udział Klanu Jeźdźcy Apokalipsy & Fantagrams w konkursie.

Oto opis Klanu autorstwa Klonusa:

Jeźdźcy Apokalipsy & Fantagrams – klan powstały w Czwartej Erze w wyniku fuzji dwóch klanów, jak pewnie nie trudno zgadnąć, Jeźdźców Apokalipsy i Fantagramsów. Aż niedobrze mi się robi, gdy w kolejnej ankiecie, jaką wypełnić musi kandydat do członkostwa, przeczytać mogę, jakim to wspaniałym klanem JA&F nie jest i jakich to wielkich tradycji nie posiada. Co ci ludzie mogą o tym wiedzieć? Ja jestem w klanie i wiem o nim dużo. Coś więc powiedzieć mogę.

Klan jest jednym z najstarszych w Imperium. Ugruntował już swoją pozycję, choć nie można mówić o jakiejś niebotycznej jego potędze, skoro od ponad Ery nie brał udziału w otwartej wojnie. Nie udało mu się również zdobyć ID 1. „Wielkie tradycje” klanu także nie są wcale czymś niezwykłym. Ankieta, którą JA&F wprowadził jako pierwszy, obecnie jest podstawą do przyjęcia w większości klanów. Podobnie wygląda kwestia demokracji wśród klanowiczów czy ich wzajemna pomoc. Każdy inny klan, podobnie jak JA&F, deklaruje „wspomaganie wdów i sierot” i inne moralistyczne wymysły. Nie jest on również jedynym, który wprowadził „wolność podatkową”, co w głównej mierze ułatwia pracę profesjom niewalczącym. W zasadzie klan nie wyróżnia się niczym wśród innych.

A jednak Jeźdźcy Apokalipsy & Fantagrams nie są klanem pospolitym. I nie chodzi tu o jakieś struktury wewnątrzklanowe czy nieznane innym „cheaty”, o które się nas posądza. Po prostu nasz klan tworzymy my. To wśród nas są lub byli przedstawiciele wszystkich oficjalnych grup moderacyjnych Imperium. Naszym współzałożycielem jest bóg, w naszych szeregach znajdowali się lub znajdują archaniołowie, aniołowie, inkwizytorzy, a nawet przedstawiciele tak słabo znanych grup jak Strażnicy Fantasy czy Obserwatorzy. To my organizujemy zloty imperialne (choćby oficjalne czy „Sportowe Warszaffki”). To spośród nas jest wiele osób nazwanych przez Endera „chatkowymi pokemonami”. To my redagowaliśmy gazetę imperialną VIP. To my stworzyliśmy forum handlu, gdy takowego zabrakło w Imperium. To my podtrzymywaliśmy Twierdzę Fantasy, gdy umiejętność publicznego pisania w Imperium praktycznie zamarła. To my rozpisywaliśmy konkursy imperialne.

Klan może i nie różni się wielce od innych klanów, ale to my tworzymy Imperium.

W skład zespołu weszli:
  • Klonus Wysoki (ID 907),
  • Avquiraniel Vareneil (ID 92),
  • Gothar Iskandiar Dathan (ID 72).
Pozdrawiam,
Gothar Iskandiar Dathan
Gothar
Członek IS

Postprzez Tirya 2008-12-04 22:58

Zgłoszenie zespołów klanu Strażnicy Ksiąg.

Klan powstał w szóstej erze Imperium, założony przez Marrakesha i jego żonę Dafne (Niestety nie jest znana geneza nazwy). Od początku klan nastawiony był pokojowo i neutralnie.Nie prowkował żadnych wojen i istniał sobie spokojnie do końca ery. Podczas trwania następnej z er nastąpiła klan nadal istniał i się rozwijał. To właśnie wtedy nastąpiła fuzja Strażników Ksiąg z Wojowinkami Avalonu. Jednak wszystkie ideały i nazwa jakie przyjął klan pozostały takie same.

Po upadku Imperium, w ósmej erze, klan powstał pod przewodnictwem Verdy Venditti, która, niestety odeszła. W erze dziewiątej mistrzem klanu został Kara, Zły Urlopowicz. Podczas tej ery działo się wiele, i dobrych, i złych chwil; jednak klan przetrwał. Obecnie pieczę nad klanem przejęła Tirya.

Zespół:
- Phoriist Cillic, Odrzucony (895)- wykonanie, pomysł
- Flanger, Strażnik Ksiąg (826)- wykonanie, pomysł
- Sandro, Biały Kruk (1147)- pomysł
- Damien Cillic, Strażnik Ksiąg (4924)- wykonanie
- Kathalia, Biała Pani (3602)- wykonanie
Obrazek
Tirya

Postprzez Orgrim Ogniojad 2008-12-05 14:38

ZGŁOSZENIE

Klan Twierdza Pandemonium.

Powstanie... (historia krótka)

Nie tak dawno temu, nie za górami, ani tym bardziej nie za lasami... za to w dość odległej zapadlinie tak głębokiej, że nieomal Korzeni Świata sięgającej, swe dzieje zapisywał w księgach klan, co Twierdzą Pandemonium się zwał. Mury jego wzniesione zostały wysiłkiem rąk upadłego Anioła, który przez swoje z Umarłymi Bogami konszachty, Pasterzem Demonów się obwołał i zakazaną Świątynię postawił...
Tak się Historia owa zaczyna, ale prawdziwe jej początki są znane tylko nielicznym i sięgają czasów znacznie odleglejszych...
Wpierw członek, później Mistrz klanu Strażników Północnych Rubieży, następnie przez niemal 2 ery Anioł niezrzeszony, niegdyś Orgrimem się zwący, teraz postanowił wznieść własną fortecę, by w nadchodzącej erze ruszyć w bój o prymat wśród klanów Imperium...

+ + +

W myśl członków - założyciela Orgraela, oraz wszelkich pozostałych demonicznych osobowości – klan powstał, aby zjednoczyć wszystkie persony, łaknące ciekawej atmosfery i mrocznego klimatu, czego niekiedy tak brakuje w progach krainy zwanej Imperium... Jednako znajdą tu miejsce osoby o nieprzeciętnym usposobieniu i wzmożonej kreatywności, które potrzebują czasem dać coś od siebie w ambitnym gronie, jakie staramy się tworzyć.

Z piekielnymi pozdrowieniami
ZESPÓŁ:
# Orgrael Ogniojad, Pasterz Demonów (76) - Mistrz
# Druid Rion Czarny (667) - Demon Ziemi
# Urudin (848) - Demoniczny Rozpustnik
# Neaveireth (1000) - Demon Ognia
# Tinveruin, Mur Nieba (1384) - Demoni Mędrzec
"...Miało się ku zachodowi, gdy zachwiał się i runął bezwładnie. Zębami gryzł ziemię, nozdrzami miotał płonący oddech. Szarpnął się raz, drugi, trzeci. Dreszcz głęboki przebiegł go, piękna głowa głucho runęła w miękką ziemię. Ustał płomienisty oddech..."

KLAN TWIERDZA PANDEMONIUM
Orgrim Ogniojad
Członek IS

Postprzez Nesir 2008-12-05 18:50

Zgłoszenie zespołu klanu Ultima Thule.

Historia powstania klanu

Historia naszego klanu rozpoczyna się w VII Erze Imperium. Jak wszyscy, my, którzy przeżyliśmy, pamiętamy, że nastąpił wtedy wielki kataklizm. Bogowie zamilkli, a na lud krainy spadła wielka zaraza. Wiele klanów upadło, te najsilniejsze musiały użyć wszystkich środków, by przetrwać. Wtedy właśnie Nesir vel Anvar, jeden z Poszukiwaczy Przygód, których klan obrócił się w perzynę, postanowił skupić wokół siebie ludzi, z którymi znajdzie sposób na odbudowę Imperium. Do tego pomysłu przekonał piszącego te słowa, a wraz z nim najzdolniejszych z tych, którzy przeżyli rozpad klanów i mogli pomóc mu w jego dziele.
Ostatecznie pod przywództwem Nesira Vel Anvar zgromadzili się członkowie zniszczonych milczeniem bogów klanów: Black Warriors, Poszukiwaczy Przygód i Miasta Schronienia. Stanął przed nimi ważki problem: jak odbudować Imperium? Jak sprawić by bogowie przemówili? Wtedy brat Nesira wspomniał legendę krążącą wśród ludów na Dalekiej Północy: w głębi góry, gdzieś, gdzie nie dotarł jeszcze żaden człowiek, Tytani wykuli zamek z lodu, a w nim ukryli Ostrze Zimy, artefakt o potężnych mocach. Być może to właśnie on miał ocalić Imperium? Wyprawa, nawet prowadzona przez tylu doświadczonych śmiałków zakrawała na szaleństwo, jeśli nie nawet na samobójstwo. Do tego nic nie gwarantowało, że jej cel w ogóle istnieje. Cała grupa zgodziła się więc natychmiast.
Tak rozpoczęła się nasza wspólna droga. Opis tej trudnej i długiej wyprawy niewątpliwie zostanie kiedyś przelany na papier, gdyż już dziś krążą o nim legendy. Dość powiedzieć, że największym naszym przeciwnikiem nie były potwory, których niewiele było w stanie żyć w tak trudnym środowisku. Najgorsze były mróz, wicher, lawiny, głód. Przebijaliśmy się przez olbrzymie zaspy podczas największych śnieżyc, jakie zdarzyło mi się napotkać w życiu. Ale to właśnie sprawiło, że staliśmy się niemal jednym. Staliśmy się klanem. I gdy wreszcie dotarliśmy do miejsca opiewanego w mitach, byliśmy wycieńczeni, głodni, ale zwycięscy. Na bramie widniał wykuty napis „Ultima Thule”, który jest dziś nazwą naszego klanu. Wewnątrz czekało na nas Ostrze Zimy, nadzieja na odrodzenie Imperium.
I tak kończy się historia założenia naszego klanu. Z czasem nawiązaliśmy kontakt z innymi ocalałymi. Bo chociaż Ostrze Zimy jest potężnym artefaktem, którego po dziś dzień strzeżemy, to nie ono odbudowało Imperium. To wspólny wysiłek wszystkich mieszkańców Imperium postawił krainę na nogi, a bogowie znów zaczęli patrzeć na nas łaskawym okiem.
Teraz pozostaje nam tylko przewrócić kartę księgi i czekać jak zapiszę ją los.

Podpisano
Faust Areth vel Anvar, Mistrz klanu Ultima Thule

W skład zespołu wchodzą:
- Deviain (747)
- Titanium, The Sin (622)
- Faust Areth (2686)
- Nesir Vel Anvar (79)
Nesir
Członek IS

Postprzez Kathalia 2008-12-05 19:08

Zgłoszenie drugiej pracy strażników Ksiąg

Praca pisemna SK:

Strażnicy odpowiedzialni za pracę:
Avaltor Cillic, Strażnik Druidzkich Ksiąg (567)
Bergoth, Radosny Jak Nie Wiem Co (875)
Kara, Zły Urlopowicz (2802)
Tirya (3192)
Kathalia, Biała Pani (3602)
Kathalia

Postprzez Vertex 2008-12-05 19:55

*Bach! - z hukiem otworzyły się drzwi, a oczom zebranych ukazało się mHroczno rHóżowe światło. We drzwiach stanęła dziwna osoba, której twarzy nikt nie mógł dostrzec. Już chwilkę później wszyscy wiedzieli kim była owa osoba, gdyż przestąpiwszy próg rozwinęła swoje ogromne czarne skrszydła, z fioeltowym końcówkami, a jej (osoby! -.-) długie rude włosy opadły na ramiona po nagłym podmuchu mHrocznego powietrza* Przekazuję Wam mHrok i zgłoszenie Klanu Bel-Far ! *powiedział Ver, po czym se poszedł do Chatki, a za nim po ziemi powłóczył się Pan sHalik z warkoczykami i jego mHrocznymi Farfoclami*.

Klan powstał w piątej erze, założony został przez Zhur'a, Araye, Ninde i Lynwith'a. Obecne grono nestorskie rodu. Wśród samych zainteresowanych krąży legenda iż klan starszy jest od er a jego początek łączy się z mHrokiem oraz mHrocznym rHóżem. Tworom tym Bel-far bałwochwalczo oddaje cześć po dziś dzień. Jednak wracając do głównego wątku klan od początku postawił sobie za cel walkę z elfami, dobrem i światłością ( co jak mniemam spełniamy ) oraz chęć stworzenia oryginalnego klimatu wewnątrz klanowego.

Dodatkowo do opisu klanu pragniemy dodać opis ze strony klanowej, który dokładnie odzwierciedla klimat panujący w Twierdzy Bel-Far.

Skład:
Lynwith Bel-Far (ID: 1325)
Vertex Bel-Far (ID: 82)
Hail Bel-Far !

Zapraszam do sklepu, uzbro na zamóienie, pożyczki, targowanie się itp.
ID 777.
Vertex

Postprzez Ender 2008-12-05 20:12

Jako że czas się skończył, temat czasowo blokuję. (Do czasu wiadomo jakiego).

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Therion 2008-12-20 22:23

Przypadł mi zaszczyt ogłoszenia wyników konkursu, co niniejszym czynię.

Na wstępie zaznaczę, że większość klanów olała sprawę, dostarczając pracę robione ostatniego dnia. Bardzo by mi było przykro, gdybym z prac tak miernych musiał wybierać zwycięzcę konkursu. Nie muszę na szczęście tego robić, gdyż nadeszła jedna praca, która na pierwszą nagrodę w pełni zasługuje. Komisja więc nie miała trudnego zadania z wyborem zwycięzcy ;)
Rozważamy jeszcze przyznanie jakiś symbolicznych nagród wyróżnienia dla klanów, które włożyły troch więcej pracy w swój projekt, niż godzina przed snem ostatniego dnia. Decyzję (i ew listę wyróżnionych) podamy niebawem.

A teraz zwycięski projekt klanu Midgard - "Papierowe Imperium"
To było tak... Ale może zacznijmy od tego, że jesteśmy typowymi przedstawicielami z gatunku kont rodzinnych. To wiele wyjaśni.
Dowiedzieliśmy się o konkursie i Kalifya zażartowała, że co najwyżej mogłaby zrobić coś z papieru. Sprawa przestała dla nas istnieć na wiele następnych dni. Aż do pewnego wieczora, gdy Ragen, tym razem zupełnie poważnie, powiedział: a może spróbujemy. Kali odniosła się do tego z rezerwą, znów śmiejąc się, że w grę wchodzi jedynie papier (trzeba wam wiedzieć, że właśnie papierem Kalifya zajmuje się na co dzień).
Po jakiś dziesięciu minutach spłynęło na nas olśnienie. Co z tego, że papier? Przecież to jest właśnie TO. Po wielu godzinach rozmów i nieprzespanej (dosłownie) nocy powstał wstępny projekt czegoś, co roboczo nazwaliśmy makietą imperialną.

Założenie było proste. Przeniesiemy Impa do reala, a dokładniej mówiąc na papier. Kolejne dni rozmów i planowania sprawiły, że projekt przerodził się w coś zupełnie innego, coś bardziej złożonego, coś co nie będzie tylko imperialną makietą, a większym przedsięwzięciem, gdzie każdy, nawet najdrobniejszy szczegół, będzie miał swoje znaczenie, swoją ideę.

Tak właśnie dołożyliśmy do naszego projektu kolejne hasło: Imperium to zabawa i ideę pozornie niepasujących do siebie kawałków.

Bo to co robimy może wydawać się nudne i wcale nie zachwycające. Bo żeby uzyskać taki efekt na jakim nam zależy, nie możemy tylko zrealizować tego projektu. Jego prezentacja stanowić będzie równie ważną, o ile nie najważniejszą część całości.
Ma być piękna, ma zachwycać, ma zaskakiwać i wyjaśniać. Co? Wszystkie idee i hasła, które towarzyszą jego realizacji. Ma spowodować, że wszystkie kawałki staną się jedną sensowną całością.

Cały projekt, pod oficjalną już nazwą "Papierowe Imperium" został z realizowany w postaci filmu podzielonego niejako na 3 części: wstęp, prezentacje przygotowań "do nowej ery" i "silnika" gry oraz prezentacje kompletnej makiety i jej możliwości :)

Mam talent?
Mam pomysł!
Ragen (id 3809), Kalifya (id 1701), Ron (id 6686) i Nefesh (id 81)

Oto link do naszego projektu: http://video.google.pl/videoplay?docid= ... 3729973068

Nich wszem i wobec wieść niesie, że w jubileuszowej, dziesiątej, erze Imperium jeden tylko klan ma prawo zwać się najlepszym - MIDGARD.
Therion

Postprzez Nesir 2008-12-20 22:40

Pozostaje pogratulować. Jak najbardziej zasłużonej wygranej i pomysłu. :)
Nesir
Członek IS

Postprzez Fragrensis 2008-12-20 22:44

Napracowaliście się :)
Gratuluję wygranej, zasłużona w 100%
Pomysł rewelacyjny.
Trahit sua quemque voluptas,sic itur ad astra...
Fragrensis

Postprzez Kara 2008-12-21 00:46

Szkoda rzec muszę, ale czynie to z radością również, praca jest bezkonkurencyjna, a przynajmniej porównując do tych wykonanych w SK, a chciał bym zaznaczyć iż te prace nie były last minute, jedynie zgłoszenie takie było. Nie o tym jednak, praca Midgardu, jest bardzo przyjemna, miło się ją ogląda, aż rzec się chce, świetnie, ale czemu tak krótko. Pomysł, mnie zaskoczył jak tylko o nim usłyszałem, był ciekawy i zaintrygował mnie, a teraz gdy go obejrzałem, szczęka w dół i oniemiałem. Praca naprawdę godna podziwu, szczere gratulację dla wszystkich odpowiedzialnych za projekt.

A teraz odnośnie konkursu, gdyby była taka możliwość prosił bym o umieszczenie wszystkich prac każdego Klanu oraz czy planowane będą w przyszłości kolejne konkursy tego typu?
Kara
Obrazek
ID 2802
Ignoruję użytkowników którzy podobnie jak nergal piszą w sposób niezrozumiały.
Kara
Członek IS

Postprzez Kalifya 2008-12-21 01:16

Wiele musiało upłynąć godzin nim odważyliśmy się tu cokolwiek napisać. Ale musieliśmy ochłonąć, ponieważ wynik konkursu zwalił nas z krzeseł - dosłownie.
W imieniu całego klanu, a przede wszystkim w imieniu nas - tworzących projekt, chciałabym podziękować i za decyzję jury, i za wszystkie miłe słowa. Naprawdę w ogóle się tego nie spodziewaliśmy. I z wrażenia nie wiem co więcej napisać. :)

A tak w ogóle, Kara, to projekt był pierwotnie dużo dłuższy, ale mocno go okroiliśmy, bo baliśmy się, że przy zbyt długim filmie wszyscy zasną w połowie.
I paradoksalnie choć nasza praca nad projektem pochłonęła ponad dwa tygodnie, to jednak wszystko składaliśmy w jedną całość na cztery godziny przed upływem terminu nadsyłania prac, a potem dwie godziny walczyliśmy żeby posłać ją w sieć i zgłoszenie wysłaliśmy 10 minut przed końcem czasu. :D
Kalifya

Następna strona

Powrót do Konkursy