Strona główna forum → Hedrenis: Portal → Konkursy
Imperium, "...a Twój klan ma talent?"
35 posty(ów) • Strona 2 z 2 • 1, 2
Re: Imperium, "...a Twój klan ma talent?"
Bóg Ender napisał(a):OK, nagroda pocieszenia za ciekawe prace może być.
A czy można byłoby wtajemniczyć, kto otrzymał (jesli istnieją) te nagrody pocieszenia?
- Phoriist
Po pierwsze - pełny szacunek dla Midgardu. Nie spodziewałem się, że ktokolwiek włoży aż tyle w ten konkurs. A co się z tym wiąże - sprawa druga.
Tą drugą sprawą jest zamieszczona przez was geneza dzieła. Pozwólcie, że i ja podam naszą genezę, co wiele wyjaśni jeśli Ender opublikuje wszystkie prace. Otóż...
JAF przez pewien czas zastanawia się nad wzięciem udziału w konkursie klanowym. W końcu fajnie by było wygrać, ale jakoś weny i zapału brakowało. Jako że sam wiem dobrze jak to jest rozpisywać konkurs, w którym nikt nie bierze udziału, nieopatrznie obiecałem Enderowi, że nas klan wystawić coś, choćbym sam miał to stworzyć. Ponieważ na dzień przed rozstrzygnięciem była tylko jedna grupa zgłoszona (a z jedną grupą wiadomo jak bywa - sami przyznaliście, ze 10 min przed końcem udało Was się dopiero wysłać pracę), postanowiłem, że jednak należy spełnić obietnicę. I mniej więcej tak wygląda praca. Gdy pojawiły się kolejne zgłoszenia, pracę miałem już w dużej części skończoną, wysłałem ją jedynie na wypadek gdyby Enderowi miał się tekst przydać (swego czasu E. szukał relacji z oficjalnych zjazdów, więc jeden dostał).
PS.
Z uwagi na powyższe wyjaśnienie ja, a i pewnie wszyscy przedstawiciele klanu JAF (choć w tej chwili ich nie reprezentuję), zrzekam się ewentualnej "nagrody pocieszenia".
Tą drugą sprawą jest zamieszczona przez was geneza dzieła. Pozwólcie, że i ja podam naszą genezę, co wiele wyjaśni jeśli Ender opublikuje wszystkie prace. Otóż...
JAF przez pewien czas zastanawia się nad wzięciem udziału w konkursie klanowym. W końcu fajnie by było wygrać, ale jakoś weny i zapału brakowało. Jako że sam wiem dobrze jak to jest rozpisywać konkurs, w którym nikt nie bierze udziału, nieopatrznie obiecałem Enderowi, że nas klan wystawić coś, choćbym sam miał to stworzyć. Ponieważ na dzień przed rozstrzygnięciem była tylko jedna grupa zgłoszona (a z jedną grupą wiadomo jak bywa - sami przyznaliście, ze 10 min przed końcem udało Was się dopiero wysłać pracę), postanowiłem, że jednak należy spełnić obietnicę. I mniej więcej tak wygląda praca. Gdy pojawiły się kolejne zgłoszenia, pracę miałem już w dużej części skończoną, wysłałem ją jedynie na wypadek gdyby Enderowi miał się tekst przydać (swego czasu E. szukał relacji z oficjalnych zjazdów, więc jeden dostał).
PS.
Phoriist napisał(a):Bóg Ender napisał(a):OK, nagroda pocieszenia za ciekawe prace może być.
A czy można byłoby wtajemniczyć, kto otrzymał (jesli istnieją) te nagrody pocieszenia?
Bóg Therion napisał(a):Rozważamy jeszcze przyznanie jakiś symbolicznych nagród wyróżnienia dla klanów, które włożyły troch więcej pracy w swój projekt, niż godzina przed snem ostatniego dnia. Decyzję (i ew listę wyróżnionych) podamy niebawem.
Z uwagi na powyższe wyjaśnienie ja, a i pewnie wszyscy przedstawiciele klanu JAF (choć w tej chwili ich nie reprezentuję), zrzekam się ewentualnej "nagrody pocieszenia".
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
-

Klonus Wysoki - Mecenas sztuki
Klonus - Ale co zrobisz, jeśli praca się podobała sędziom? Poza tym - niektóre klany tylko zgłosiły się ostatniego dnia. Do tego - zazwyczaj w konkursach jeśeli byłb przewidziana jakaś nagroda poniżej pierwszej, to najpierw mówiono zdobywców tej nagrody, a nie zwycięzcę (czyli czyżby nie było nagód pocieszenia?
).
____
A tak naprawdę chcę tylko wiedzieć, czy się mój głos podoba (takim marnym sprzętem go nagrywałem, że szkoda w ogóle mówić - "na żywo" jest o wiele lepiej)
).____
A tak naprawdę chcę tylko wiedzieć, czy się mój głos podoba (takim marnym sprzętem go nagrywałem, że szkoda w ogóle mówić - "na żywo" jest o wiele lepiej)

- Phoriist
Cóż można dodać? Praca Midgardu, jak można przeczytać, świetna (obejrzę, jak będę miał normalny net), a więc tylko pogratulować. ;]
Pod postem Klonusa podpisuję się wszystkimi kończynami.
Pod postem Klonusa podpisuję się wszystkimi kończynami.
-

AVquiraniel Vareneil - Posty: 96
Phoriist napisał(a):Do tego - zazwyczaj w konkursach jeśeli byłb przewidziana jakaś nagroda poniżej pierwszej, to najpierw mówiono zdobywców tej nagrody, a nie zwycięzcę (czyli czyżby nie było nagód pocieszenia?).
Tak naprawdę, to były dwie prace, które nie były tekstami (plus jedna po terminie zgłoszeń, również filmik). Mówiłem, że teksty są złe i brzydkie, be i fuj i w ogóle, ale się uparliście.
W każdym razie, praca przedstawiona w tym temacie to jedna, druga - piosenka. I to jedyna praca, która może otrzymać nagrodę pocieszenia, według mnie - w końcu na jakiej podstawie oceniać teksty z brakami różnymi...
Tyle od śpiącego mnie na chwilę obecną, pewnie jak to przeczytam będąc wyspanym, wyda mi się to bez sensu, ale nieważne.

... bo każdy we własnej żyje bajce, z własnymi zmagając się demonami,
z własnym strachem bitwy tocząc na ziemi usłanej wyłącznie porażkami...
Konrad Jurkowski :: DevDiary - The sophisticated art of (web) programming
* * *
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook* * *
-

Ender - Administrator
[offtop w klimacie konkursu]Spóżnione (ale zawsze są) przeprosiny z mojej strony. Jakość mojego głosu w tym nagraniu jest... trochę poniżej średniej. Na żywo to wychodzi o wiele lepiej
.[/koniec offtopu]
Ja zaś podam historię tworzenia pracy mojej grupy
Pomysł z piosenką pojawił się w naszych głowach tuż po zgłoszeniu się zespołu z Midgardu (gratulujemy). Akurat się złożyło, że w klanie jest osoba dobrze śpiewająca i osoba dość dobrze grająca na gitarze
Na początku piosenka miała być troszkę inna [ "Zankoku na Tenshi no Thesis" w wersji Animetalowej - w sumie ta piosenka ciekawie opisuje np. Gothara], potem padło na "Knockin' on the heavens door". Był tylko jeden drobny problemik - odległość dzieląca poszczególne osoby (Olsztyn, a np. Kraków to trochę tego jest...) Potem jeszcze jeden z członków grupy (ten śpiewający) troszkę zaniemógł... Do tego brakowało tekstu, który pasowałby pod klimaty Imperium... Na szczęście około tydzień przed końcem śpiewak wyzdrowiał, a koleżanka z klanu napisała tekst "trochę" nie pasujący do rytmu. Ale tym już się zajął śpiewak dostosowując go. I to mniej więcej byłoby na tyle.
.[/koniec offtopu]Ja zaś podam historię tworzenia pracy mojej grupy

Pomysł z piosenką pojawił się w naszych głowach tuż po zgłoszeniu się zespołu z Midgardu (gratulujemy). Akurat się złożyło, że w klanie jest osoba dobrze śpiewająca i osoba dość dobrze grająca na gitarze
Na początku piosenka miała być troszkę inna [ "Zankoku na Tenshi no Thesis" w wersji Animetalowej - w sumie ta piosenka ciekawie opisuje np. Gothara], potem padło na "Knockin' on the heavens door". Był tylko jeden drobny problemik - odległość dzieląca poszczególne osoby (Olsztyn, a np. Kraków to trochę tego jest...) Potem jeszcze jeden z członków grupy (ten śpiewający) troszkę zaniemógł... Do tego brakowało tekstu, który pasowałby pod klimaty Imperium... Na szczęście około tydzień przed końcem śpiewak wyzdrowiał, a koleżanka z klanu napisała tekst "trochę" nie pasujący do rytmu. Ale tym już się zajął śpiewak dostosowując go. I to mniej więcej byłoby na tyle.- Phoriist
Mhm ja znów pytam o to czy możliwe będzie pokazanie wszystkich prac biorących udział w konkursie, oraz czy będą planowane w przyszłości podobne konkursy.
Teraz też dodam pytania czy jest jakaś nagroda pocieszenia czy jednak jury uznało inaczej? Oraz Kto był trzecim jurorem?
Teraz też dodam pytania czy jest jakaś nagroda pocieszenia czy jednak jury uznało inaczej? Oraz Kto był trzecim jurorem?

ID 2802
Ignoruję użytkowników którzy podobnie jak nergal piszą w sposób niezrozumiały.
-

Kara - Członek IS
Kara napisał(a):Mhm ja znów pytam o to czy możliwe będzie pokazanie wszystkich prac biorących udział w konkursie
http://i-rpg.net/konkursy/ - proszę bardzo.
Kara napisał(a):czy będą planowane w przyszłości podobne konkursy.
Jak najbardziej, jeśli tylko będą na nie chęci... i pomysły. Ten był dość spontaniczny.
Kara napisał(a):Teraz też dodam pytania czy jest jakaś nagroda pocieszenia czy jednak jury uznało inaczej?
Na konto Mistrza Strażników Ksiąg wpłynie (w Nowej Erze) połowa wymaganej do utworzenia klanu ilości złota. Tylko złota. Ot, taka mała nagroda pocieszenia za wyróżnienie się na tle innych...
(O piosenkę chodzi, rzecz jasna).Kara napisał(a):Oraz Kto był trzecim jurorem?
To i tak bez znaczenia... Sprawa i tak była z góry przesądzona...

Ach, i sprawa na koniec... Na początku Nowej Ery upominajcie się o nagrody (Midgard, Strażnicy Ksiąg), bo może nam (mi) się zapomnieć o nich.

... bo każdy we własnej żyje bajce, z własnymi zmagając się demonami,
* * *
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook* * *
-

Ender - Administrator
["lekkie" zejście z tematu]Zastanawiam się, czy na temat tego konkursu klanowego bedą pytania w Baszcie... Ciekawe, kto by odpowiedział prawidłowo jako pierwszy (oprócz wtajemniczonych)na podchwytliwe "Kto śpiewał w pracy Strazników Ksiąg na konkursie? Podaj ID 'artysty' ", albo klasyczne "Ile klanów wzięło udział?" [/"lekkie" zejście z tematu]
- Phoriist
A ja mam pytanie czy w tej erze będzie powtórka? Bo był bym zainteresowany i myślę, że i inne klany w tej erze by się bardziej postarały.
// Ktoś się deklarował czas jakiś temu, że przygotuje
// wszystkie pytania, zadania i inne pokrewne rzeczy
// do konkursu klanowego... Acz było to czas jakiś
// temu, i nie pamiętam kto to był - mea culpa.
// E.
// Ktoś się deklarował czas jakiś temu, że przygotuje
// wszystkie pytania, zadania i inne pokrewne rzeczy
// do konkursu klanowego... Acz było to czas jakiś
// temu, i nie pamiętam kto to był - mea culpa.
// E.

ID 2802
Ignoruję użytkowników którzy podobnie jak nergal piszą w sposób niezrozumiały.
-

Kara - Członek IS
35 posty(ów) • Strona 2 z 2 • 1, 2