Login:
Hasło:
  zapamiętaj

Teraz jest 2012-02-07 20:45

Strona główna forum Twórczość Twierdza Fantasy Grupowe

Dusza i demon - komentarze

Masz ochotę wziąć udział w czyimś opowiadaniu dopisując do niego coś od serca? Nie krępuj się, ten dział służy właśnie do tego!

Moderator: Mecenasi sztuki

Dusza i demon - komentarze

Postprzez Klonus Wysoki 2008-11-02 22:54

Jak widzicie, stworzyłem grupówkę.
Ciut o świecie. Świat fantasy - elfy, krasnoludy i inne takie (może być nawet bazyliszek, ale z doświadczenia wiem, ze rasami niehumanoidalnymi ciężko sie gra, a humanoidalne wszyscy i tak traktują jako człowieka). Nie chcę jednak widzieć żadnych reaktorów jądrowych czy karabinów maszynowych. Oczywiście dopuszczam jakieś pierwotne konstrukty magiczne czy machiny krasnoludzkie, ale niech to będzie dobrze uzasadnione.
Świat. Jak pewnie zauważyliście, prócz świata ziemskiego będzie jeszcze piekielny. Jego wygląd ustalimy później. Drogę do niego można samemu wymyślić.
Fabuła. Chyba niezbyt jasno wyszło w pierwszym poście, więc wyjaśnię. Kamień jest czymś co daje niepełnym demonom (a jak pokazuje mag - również człowiekowi) moc pełnego demona. Dlatego też jest dość niebezpieczny i trzeba go zniszczyć. Problem w tym, ze można go zniszczyć tylko gdzieś tam w piekielnym wymiarze (choć może się okazać, ze to tylko przesąd), do których zejść mogą jedynie istoty piekiele (inne tez mogą, ale to sie z czymś łączy - jeszcze nie wiem z czym :P)
Tak więc główny bohater ma w sobie cząstkę demona, która mu pozwala wypełnić misję. Kamień będzie go ochraniał (w chwilach grozy zwiększy siłę i inne takie, co widać na przykładzie rycerzy), ale za każdym razem jego użycia człowiek staje się coraz bardziej demonem.
Wiem, pachnie Tolkieniem.
Co do opisu walki. Kto chce, może go opisać sam.
Zapraszam wszystkich do wspólnej wyprawy, by zniszczyć Kamień.
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Klonus Wysoki
Mecenas sztuki

Re: Dusza i demon - komentarze

Postprzez Klonus Wysoki 2009-02-02 14:16

No i opowieść umarła. Liczyłem, ze ktoś dołączy do głównego bohatera. Specjalnie stworzyłem postać słabą, a jednocześnie niezniszczalną, jeśli ktoś ją doprowadzi do ostateczności. Jednak taka postać, żeby być "grywalną", musi być w drużynie, a ja mem jedynie dwa psy gończe na plecach. Jeśli znajdzie się ktoś chętny, możemy kontynuować opowiadanie.
Nie jestem wrogiem.
Nie jestem przyjacielem.
Jestem obserwatorem.
Klonus Wysoki
Mecenas sztuki

Powrót do Grupowe