Login:
Hasło:
  zapamiętaj

Teraz jest 2012-02-10 08:05

Strona główna forum Hedrenis: Portal Radio Hedrenis

Daj się nabrać!

Uwaga! Zagrożenie muzyką. Tylko dla osób lubiących słuchać muzyki. :)

Moderator: Radiowcy

Daj się nabrać!

Postprzez Blck Shp 2008-10-20 19:36

Daj się nabrać!

Radio Hedrenis rozpoczyna rekrutację!
Raz po raz pojawia się w Imperium propozycja utworzenia naszego własnego radia, ale... albo zostaje to na forum, albo - z powodu braku ludzi - nic z tego nie wychodzi,
albo po protu wszystko się wali. To znaczy, tak było do tej pory. Dlatego postanowiliśmy coś z tym zrobić i przeprowadzić nabór na prowadzących audycje w powstającym Radiu Hedrenis.

Potrzebni są ludzie do prowadzenia audycji, a prowadzenie audycji to nie tylko puszczanie muzyki (w ostateczności trzeba się będzie do tego ograniczyć, ale zakładajmy optymistyczniejszy scenariusz).

Prowadzący powinni umieć się wysłowić, ciekawie opowiadać i, co najważniejsze, mieć pomysł na swoją audycję. Kolejna istotną sprawą jest czas, którego trzeba jednak trochę poświęcić,
żeby to wszystko miało ręce i nogi.
Kwestia techniczna to mikrofon, bo o rzeczach tak podstawowych jak komputer z dostępem do internetu nie trzeba pisać ;). (Prawda?)

Zachęcam do współpracy!

Blck Shp (1174)
Blck Shp
Radiowiec

Re: Daj się nabrać!

Postprzez Ender 2008-10-20 20:18

Ja dodam jeszcze od siebie, że osoby, które chcą współpracować w kwestii radia i prowadzić audycje powinny posiadać odpowiednie zaplecze muzyczne. Przez to pojęcie rozumiem wszelki rodzaj wolnej muzyki, która nie jest ograniczona licencjami, i którą można nadawać przez internet bez żadnych konsekwencji z tytułu łamanych praw itp. - jest to bardzo ważne.
Pirackim audycjom mówimy: NIE!

Gdy uzbiera się odpowiednia liczba osób, powstanie ramowy plan audycji, który rozpisany będzie według dyspozycyjności osób nadających.
Wszystkie niezbędne informacje umieszczone zostaną na stronie radia, która - jak już mówiłem - w ciągu kilku najbliższych dni zostanie uruchomiona.

Temat ten w chwili obecnej jest tematem naborowym, zatem każdy, kto chce być częścią tego projektu... niech po prostu tu napisze, zawierając w poście:
- nick,
- doświadczenie z radiem internetowym,
- odpowiedź na pytanie: dlaczego chcesz dołączyć do ekipy Radia Hedrenis?
... bo każdy we własnej żyje bajce, z własnymi zmagając się demonami,
z własnym strachem bitwy tocząc na ziemi usłanej wyłącznie porażkami...

* * *

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook

* * *

Konrad Jurkowski :: DevDiary - The sophisticated art of (web) programming
Ender
Administrator

Postprzez Devin 2008-10-20 22:27

Ja sie chętnie podejmę wyzwania. :)

Devin, brak doswiadczenia, ale... szybko się uczę. ;D, dlaczego chciałbym spróbować? Bo zawsze chciałem poprwoadzić jakaś audycję radiową, a tu przynajmniej będą jacyś słuchacze do katowania, o! ^^ Jeśli zaś chodzi o mikrofon i czas, to nie stanowią one dla mnie większego problemu. :P

ps. Mam jeszcze pytanie odnosnie tego co dokładnie rozumiemy przez pojęcie "wolnej" muzyki. ;)
Devin

Postprzez Phoriist 2008-10-21 05:40

Ja chętnie się zgłoszę.
Nick: Phoriist
Doświadczenie: Jak na razie kompletny brak, ale szybkie uczenie nie jest dla mnie rzeczą obcą. Posiadam kilka MIXów (oraz licencję!) pewnego Imperialnego DJ'a - Damiena Cillic'a.
Dlaczego? : Ciekawiło mnie zawsze, czy dałbym radę poprowadzić audycję radiową :) Posiadam mikrofon (nawet dwa, więc będę mógł prowadzić wywyady z Olsztyńskimi graczami). Z czasem bywa u mnie dość różnie... Najlepiej mi odpowiada taka "poranna" audycja w sobotę/niedzielę.

PS: Jakie jest wymagane łącze, aby prowadzić radio? (Oczywiście, jeżeli jest jakieś ograniczenie)

Moja audycja? (jeśli by doszło do skutku) - "Phor-ward [Troszeczkę zmienione angielskie słówko "Naprzód" ;) ]"
Muzyka autorstwa ludzi z Hedrenisu (Jak na razie jedna osoba. Czekam pod mumerem GG 1199535 na linki do dzieł innych twórców muzyki na Impie), konkurs (telefoniczny ;o) z pytaniem dotyczącym którejś z gier w Portalu, w którym nagrodą będzie np. 2500 sztuk platyny w Imperium ;)
Phoriist

Postprzez Ender 2008-10-21 07:08

Devin napisał(a):ps. Mam jeszcze pytanie odnosnie tego co dokładnie rozumiemy przez pojęcie "wolnej" muzyki. ;)

Ender napisał(a):rodzaj wolnej muzyki, która nie jest ograniczona licencjami, i którą można nadawać przez internet bez żadnych konsekwencji z tytułu łamanych praw itp.

* * *

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Aventor 2008-10-21 07:45

Nick: Aventor
Doświadczenie: Obsługa shoutcast ;d Ale myślę, że podołam wyzwaniu.
Dlaczego chcę dołączyć?
Chcę popracować w radiu i poczuć się jak prawdziwy spiker :) Mam sporo wolnego czasu w tym prawie zawsze Soboty i Niedziele. Umiem dobrze się wysławiać, nie 'zacinam się' (czyli: eeee, eee)
Potrafię napisać plan audycji, przeprowadzić wywiad.

A co do muzyki, to mam trochę utworów zgranych z oryginalnych płyt. Mam też trochę hitów, które nigdy nie umierają, czyli Rynkowski, Budka Suflera itp :D
Pozdrawiam, Aventor
Mój numer Gadu-Gadu to 3603327
Aventor

Postprzez Blck Shp 2008-10-21 10:28

Radio ma sie opierac na obludze shoutcasta wlasnie, co jest proste jak budowa cepa, nie mylic z budowa dzidy, bo czesci skladowe przeddzidzia sroddzidzia sa dosyc skomplikowane ;)

w kazdym razie:

Nadawanie w systemie AAC+, ShoutCast, obsługa nazw utworów, informacje o stacji
Odbiór windows: Winamp, RealPlayer, QuickTime, WMP
Odbiór linux: Xmms

Pliki potrzebne do poprawnego nadawania:
DSP Plug-In dla Winamp - Win32
DSP Plug-In dla Linux

wyglada strasznie, ale to naprawde nic skomplikowanego (jesli ja dalem rade... xD)

A teraz po kolei o kazdym z was
Devina znam, wiec wiem czego sie po nim moge spodziewac, brak doswiadczenia w koncu zniknie. Przydaloby sie, zebys napisal co chcesz grac (tak wiem, ze muzyke finska, ale inni tego nie wiedza :P )

Phor, fajnie ze masz wizje audycji, ale jak myslisz, na ile starczy ci muzyki robionej przez graczy? Pomysl wywiadow, tez fajnie, ale z kim? Moze troche wiecej o tym, jaka muzyke chcesz puszczac.

Aventor, jak wyzej, wywiady to swietny pomysl, tylko z kim? A co do muzyki z orginalnych plyt - to nie maja one czasem adnotacji 'wykorzystywanie do wykonan publicznych zabronione'? To jest nasz glowny problem.

'Wolna muzyka' to taka, ktora autorzy sami udostepniaja za darmo, lub taka, ktorej w sposob legalny nie mozna w Polsce dostac tu przykladem moga byc wszystkie 'japan edition' + zespoly, ktore po prostu nie sa u nas wydawane.
Blck Shp
Radiowiec

Postprzez Aventor 2008-10-21 13:48

A co z muzyką, która jest wydawana w portalach np. muzodajnia? Ja z niej pobieram, a to chyba jest legalne ;p

A i jeszcze znalazłem takie cudo:
W Chipie 3/2004 był sobie artykuł o sposobach legalnego pozyskiwania muzyki z sieci. Autorzy wspominają, że prawo obecnie nie zabrania nagrywania audycji radiowych zarówno tradycyjnie - na kasety, jak i cyfrowo - z radia internetowego na dysk.

To może być sposób na pozyskanie muzyki do audycji :) Mogę się tym zająć.
Pozdrawiam, Aventor
Mój numer Gadu-Gadu to 3603327
Aventor

Postprzez Devin 2008-10-21 14:11

Tak ale tu nie chodzi o wątpliwości co do legalnego pochodzenia utworów, ale co do pozwolenia na ich odtwarzanie. ;) W sumie to skomplikowane i pogmatwane jak wszystko w naszym kraju z tego co sie orientuje. :P

A co do mnie i muzyki, to coś fińskiego na pewno sie załapie, ale będzie to raczej przegląd bardzo różnej muzyki (od metalu po pop i inny takie) :P Wszystko zależy od stopnia w jakim uda mi sie pozyskać utwory spełniające warunki ;) ale myślę, że nie będzie z tym tak źle (znaczy się owszem, będzie źle, ale nie aż tak ^^). Na początku byłyby to raczej audycje mieszane, ale wraz z czasem chciałbym utworzyć jakieś audycje "z motywem przewodnim" ;)
Devin

Postprzez Ender 2008-10-21 14:20

Tak, jak napisał Devin - tu nie chodzi o to, czy legalnie pobierasz pliki z internetu czy nie (MP3), ale o to, czy utwory te są dopuszczone do redystrybucji, czyli czy mogą być wykorzystane gdzieś bez żadnych sankcji. Bo może się pewnego ślicznego dnia okazać, że jakaś piosenka ma prawa autorskie i zakazuje się jej wykorzystywania bez pisemnej zgody autora (autorów) - podobnie było kiedyś z tapetą Imperium... więc musiała zniknąć.

A to, co przytoczyłeś, Aventor, to nic innego jak informacja o możliwości zbierania audycji, nie ponownego wykorzystywania ich dla własnych potrzeb i celów, a to różnica.

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Phoriist 2008-10-21 17:32

Ja myslałem przy swojej audycji (Phor-ward) o muzyce przygotowywanej przez graczy (ciekaw jestem, jak by wyglądał np. hymn Lux Triumphans w wykonaniu na przykład Ghorira ;) ) Jak by zabrakło - wtedy poszłyby w ruch różnorakie remixy (czasami się zdarzy, że usłyszymy np. Sakura Saku [opening Love Hina] w wydaniu Eurobeat czy coś w tym stylu)
Wywiady na mojej audycji byłyby dość rzadko. Powód jest jeden - średnio mogę zapraszać do domu (no bo jak potem ta osoba będzie się wykłócać, że spreparowałem głos) około raz na 2-3 miesiące. Osoba, z którą chciałbym zrobić wywiad otrzymałaby posłańca z informacją o tym. Z początku poprowadziłbym wywiady z graczami z Olsztyna i okolic (przykłady: Ja, Damien Cillic, Chowter,Valygar...), potem to już prowadziłbym wywiady przez Skype'a.
Myślałem też nad konkursem (pytania na temat portalu i gier w nim. Gracze przesyłaliby odpowiedź, a spośród prawidłowych odpowiedzi rozlosowywany byłby zdobywca X Punktów Premium [oczywiście ilość do negocjacji. Wariacją na ten temat jest losowanie spośród nadesłanych odpowiedzi szczęśliwca, który dostałby się na antenę, powiedzenie przez niego odpowiedzi i następnie losowanie nagrody (dokładniej losowanie spośród X-X Punktów Premium)), ale trzeba byłoby ustalić co nieco zasad :)
Phoriist

Postprzez Ender 2008-10-21 17:40

Um... Tak w ogóle, to wy się tak nie rozpędzajcie za bardzo, bo nie ma nawet testowej emisji dostępnej. Poczkajcie, aż ona będzie już gotowa i będzie można rozpocząć zabawy radiowe - wtedy też będzie można cokolwiek rozpisywać i ustalać.

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Noirek 2008-10-21 19:50

Jakby mi kto dał instruktaż prywatny jak odpalić radio u siebie i parę źródełek free-muzy, to bardzo chętnie.

Nick: Rion
Kontakt: gg 1843318
Doświadczenie: brak ;P
Posiadane zasoby: nieco muzyki z PCWK, jak np. STEEP
Dlaczego? : No cóż, ciągnie mnie do "zabawy w radio". Z dziedziny technicznej - krótki filmik szkoleniowy i jechane.
Co?: Tytuł: NoiRioN (czyli na upartego [francuski] "Czarny Nosorożec" lub "Rion Czarny"). Z dziedziny tego, co mogę od siebie dać - wywiady z przeróżnymi ludźmi, ankiety publiczne na dziwne i ważne (czyt. ciekawe ;P) tematy, ankiety w czasie audycji, pozdrowienia przez radio, pozdrowienia telefoniczne (jeślibym miał akurat limit na telefonie xD)/skypowe (bardziej prawdopodobne), nudnawy przegląd prasy internetowej, komentarz polityczny i społeczny, przynudzanie o impie, konkursy (nagrody to różne rzeczy w impie, np. złoto, drewno, eliksiry itp.), muzyka... Ogółem, na co będzie zapotrzebowanie, to mogę przygotować.
Kiedy?: Sądzę, że w niedziele lub wtorki od 20, przez jedną, dwie godzinki. A na resztę czasu wiadomo, albo inne audycje innych osób, albo zapuszczać automat z muzą ;P
Łącze: 2Mb na wejściu, nieco ponad 300 Kb na wyjściu, czyli jestem w stanie wydolić ok. 10-15 userów na dość dobrej jakości przy pełnej przepustowości (jeśli nikt z sieci w domu nie będzie korzystał) lub ok 20 osób (wątpię, czy tylu amatorów się znajdzie xP) na średniej jakości..

Co do propozycji - czy nie dałoby się wrzucić wszystkich utworów na jeden serwer główny radia, a dany prezenter tylko by się podpinał i albo odpalał automat z serwera na czas jak nic nie mówi, albo odpalał muzykę od siebie? Nie dojdzie wtedy do sytuacji, że komuś zabraknie muzyki, lub w przypadku awarii neta/braku prądu, nagle audycja "zgaśnie" - w sytuacji utraty połączenia, serwer przejmowałby audycję. Tylko nie wiem, na ile technicznie to jest możliwe ;P
Noirek

Postprzez Kara 2008-10-21 22:57

Ja się nie zgłaszam, brak mi czasu chęci, sprzętu jak i odpowiedniego transferu, jednak mam powód by tu napisać kilka słów.
Otóż jako potencjalny słuchacz mam swoje wymagania, fakt wymagać, a samemu nic nie robić typowe nie uważacie? Ale wracając do głównego wątku jako słuchacz chciał bym by by w Hedrenisowym radiu każdy znalazł coś dla siebie, dosłownie każdy. Niezależnie od Preferencji spikera w końcu jako spiker powinniście myśleć o słuchaczach. Proponujecie różne audycje na różne tematy bardzo dobrze w końcu różni ludzie będą tu zaglądać, ale niech będą regóralne i ciekawe dla każdego, Phor proponujesz wywiady, z różnymi osobami i to się Chwali ale bez obrazy mało kto będzie chciał słuchać o Damienie, bo mało kto po za SK wie kim on jest. Bez obrazy Damien, ale taka jest prawda, lubimy słuchać o ludziach znanych nawet w grze, nie ważne z czego znanych, byle były znane^^ Ach populizm...
Dalej, cenimy sobie regularność, ja jako użytkownik, mam prawo przeoczyć jakąś audycję, co nie oznacza ze Audycja ma Prawo przepaść. Dlatego osoby które się zgłaszają do radia powinny być dyspozycyjne, by móc nadawać o stałych godzinach określonego dnia. Dalej powinna być to osoba charyzmatyczna nie mająca problemów z wysławianiem się, bo cóż nie będzie nam sie chciało słuchać sepleniącego flegmatyka.Spiker nie powinien się bać ludzi więc jego nr gg czy innego komunikatora powinien być łatwo dostępny dla słuchaczy by ci mogli bez problemu wysyłać mu uwagi na temat tego co się dzieje w radiu. To moja opinia jako potencjalnego słuchacza, czy nim zostanę nie wiem, to zależy od was, ja napewno przesłucham kilka audycji, a później kto wie...
Ps ciekawa nazwa Tematu...
Obrazek
ID 2802
Ignoruję użytkowników którzy podobnie jak nergal piszą w sposób niezrozumiały.
Kara
Członek IS

Postprzez Phoriist 2008-10-22 05:14

Kara - wiem o tym. Dlatego przy wywiadzie np. z Damienem poczekam aż stanie się sławny ;P
Ale na razie nie rozmawiajmy o wywiadach (nawet testowej audycji jeszcze nie ma)
Phoriist

Postprzez Blck Shp 2008-10-22 21:03

Co do transferu, o ktory tak sie martwicie, radio bedzie postawione na serwerze impowym (jesli dobrze kojarze) a nawet jesli nie, to na jakims od Endera, wiec jedyne obciazenie jakie ponosic bedzie osoba nadajaca to 48kbit/s tak bitow, czyli jest to smiesznie mala ilosc, a wlasnie taki jest transfer w systemie ACC+, w ktorym radio bedzie nadawac. I nie przerazajcie sie, jakosc dzwieku jest lepsza niz w plikach mp3 128kb ;) Reszta, czyli osobno do kazdego odbiorcy, bedzie sciagana z serwera. To jasno pokazuje, ze nie trzeba miec jakiegos mega szybkiego internetu, zeby nadawac.

Teraz jeszcze pare slow komentarza, do tego co napisal Kara

Jak tylko zbierzemy sklad do nadawania, to ustalimy ramowke. Ramowka, w ramach mozliwosci kadrowych, bedzie tak ulozona, zeby dla kazdego znalazlo sie cos milego. Musisz pamietac, ze rozni ludzie sluchaja, ale rozni tez nadaja i nie wymagaj od osoby sluchajacej rocka, ze bedzie robic audycje popowe, a od osoby sluchajacej techno, ze pusci w swoim czasie antenowym death metal ;) Tak jak mowie, w ramach mozliwosci ramowka bedzie zroznicowana, zeby kazdy mogl chociaz przez chwile posluchac ;)

Dyspozycyjnosc, o ktorej piszesz, to glowny wymog wobec prezenterow, jesli ma to byc radio i dzialac jak radio, to musi miec ramowke, a jesli jest ramowka, to trzeba sie jej trzymac (oczywiscie sa zdarzenia losowe, ktos moze wypasc, ale bedziemy sie starac, by nie bylo ciszy).

Sposob wyslawiania sie, to tez istotna i, jak dla mnie, oczywista rzecz. Nie chcemy, a przynajmniej ja nie chce, ludzi, ktorzy nudza na antenie, ktorzy nie maja nic do powiedzenia i tylko puszczaja muzyke, ludzi, ktorych jak sie slyszy, to sie wszystkiego odechciewa ;)

Kontakt z radiem? Jak najbardziej. Uwagi od sluchaczy? Obowiazkowo. Bo tylko w ten sposob radio bedzie moglo sie rozwijac. Tylko, jak bedziecie nam mowic co jest zle, a co sie wam podoba, bedziemy w tanie poprawic swoje audycje.
Dalej w tej kwestii, moze udaloby sie Endera namowic do zaimplementowania na stronie radia, gdy ta powstanie, panelu pozdrowien, listy przebojow i innych dupereli umilajacych czas. Do tego kontakt przez gg i moze nawet skype w trakcie audycji (wtedy bedzie mozna tworzyc 'wywiady')
Blck Shp
Radiowiec

Postprzez Ender 2008-10-22 21:20

Mam właśnie nadzieję, że uda się zrobić taką stronę, która będzie łatwa, prosta i przyjemna. I przede wszystkim będzie user-friendly, gdzie każdy będzie mógł dorzucić coś od siebie, zatem system prezentacji wszystkiego wraz z systemem oceniania audycji i poszczególnych prowadzących itp., itd. to ważne elementy. ;)
Ale - póki co - są to tylko luźne myśli... Zobaczymy, na ile czas mi pozwoli, oraz na ile Manc nie będzie leniwy (tak, możecie już się śmiać ;d ).

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Vertex 2008-10-23 00:26

Ok, natsępujące pytanie. Gdzie dokładnie mam znaleźć, czy moja muzyka nadaje się do redystrybucji? Bo mam pomysł na program, mam bardzo duże zaplecze muzyczne ( ~60gb :<) i wiele do przekazania, ale. Problem jest następujący. Za cholerę nie mogę znaleźć info, czy ta muzyka się nadaje :< Nawet przeczytałem ustawę! xD
Hail Bel-Far !

Zapraszam do sklepu, uzbro na zamóienie, pożyczki, targowanie się itp.
ID 777.
Vertex

Postprzez Blck Shp 2008-10-23 19:01

Jakby ci to wyjsnic, Ver.

Tak naprawde kazdy utwor trzebaby sprawdzac osobno.
Na pewno legalne sa utwory, ktore w Polsce nie zostaly w zadne formie komercyjnej wydane, lub ich wydawania zaprzestano, przez co sa niedostepne w legalny sposob. Dalej utwory udostepniane darmowo przez samych tworcow, lub LEGALNE serwisy.
To tak w najprostszy sposob, oczywiscie jest to troche bardziej zagmatwane
Blck Shp
Radiowiec

Postprzez Noirek 2008-10-24 23:38

Jaka jest szansa, że zrobi się to co napisałem?

Co do propozycji - czy nie dałoby się wrzucić wszystkich utworów na jeden serwer główny radia, a dany prezenter tylko by się podpinał i albo odpalał automat z serwera na czas jak nic nie mówi, albo odpalał muzykę od siebie? Nie dojdzie wtedy do sytuacji, że komuś zabraknie muzyki, lub w przypadku awarii neta/braku prądu, nagle audycja "zgaśnie" - w sytuacji utraty połączenia, serwer przejmowałby audycję. Tylko nie wiem, na ile technicznie to jest możliwe ;P
Noirek

Postprzez Ender 2008-10-25 07:50

Nie mam bladego pojęcia. Nigdy nie bawiliśmy się z radiem na tyle, żeby można to było stwierdzić. Poza tym, audycja to nie tylko muzyka, więc jak chcesz, żeby serwer ją przejmował? Syntezator? :> Żarcik.
A co do samej bazy muzycznej na serwerze - zależy. Po pierwsze, nie pamiętam, jakich plików nie możemy trzymać na serwerze (:P), a po drugie - czy serwer pociągnie łatwo Imperium, Radio Hedrenis i dodatkową muzykę z niego ciągniętą... plus kilkaset innych rzeczy, które zawsze na nim chodzą, a których mi się nie chce wymieniać. ( ^^ )

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Vertex 2008-10-25 19:16

Otóż dowiedziałem się od mojego wykłądowcy (:E), że aby sprawdzić dokładnie czy piosenkę można puścić, należy sprawdzić, czy zespół jest zarejstrowany w ZAIKS :E Z tego co mi pobieżnie powiedział, jeżeli nie to nic nam nie grozi, ale proszę nie polegać na tym stwierdzeniu.

Druga sprawa, to jeżeli radio będzie przeznaczone dla określonej grupy, tj. gracze Imperium i będzie ono w jakiś sposób kodowane, aby nikt inny nie mógł go słuchać, to mozemy puszczać wszystko, pod warunkiem, że będzie to grono znajomych (społ, Imperialna), oraz, ze nie będziemy z tego tytułu czerpać korzyści materialnych.

Sprecyzowanie w formie przykładu: sylwester w Twoim domu. MOŻESZ puszczać swoje własne zasoby, tak, aby innni ich słuchali, jednakże nie możesz brać opłaty za bilet, a każda osoba z towarzystwa musi być Twoim znajomym. :E

Anyway... Co z kodowaniem, da się jakoś łatwo to zrobić? JAki chcecie ogranicznik slotów dać tak btw. (maxymalną liczbę słuchaczy)
Hail Bel-Far !

Zapraszam do sklepu, uzbro na zamóienie, pożyczki, targowanie się itp.
ID 777.
Vertex

Postprzez Ender 2008-10-27 07:32

Tak sobie wczoraj myślałem nad formą naboru, jaka jest obecnie i, prawdę mówiąc, jest nieco tandetna i nie da zupełnie nic bez "testów na ludziach". Dlatego też, jak postanowiliśmy z Owiecem, sprawdzimy chętnych przed uruchomieniem Radia.
Zadaniem chętnych do ekipy Radia jest nagranie 15-minutowego dema audycji z uwzględnieniem tematu Imperium i (lub) Hedrenisu (bliżej niesprecyzowany). Każde demo oceniane będzie w skali 1-10 w trzech kategoriach: klarowność przekazu, niekonwencjonalność, jakość audycji, gdzie pod pojęciem jakość audycji wcale nie kryje się >666 kbps.
Każda osoba może nadesłać wyłącznie jedno demo. Dema należy wysyłać na adres e-mail info@gme-design.net, w temacie zawierając: Hedrenis: Radio. Demo.. (Dodatkowo, w treści e-maila powinien znajdować się nick, aby łatwo można było dość, które demo jest czyje).
Powodzenia.

* * *

- Rich Cook

* * *

Ender
Administrator

Postprzez Blck Shp 2008-10-27 14:22

spraw kilka do yamo

1> nabor bedzie trwal tak dlugo, az JA uznam, ze mozna go zakonczyc. Znaczy to, ze jeli w ciagu najblizsych 3 godzin dostane 20 genialnych zgloszen, to nie bedzie trzeba dluzej szukac, a moze sie okazac, ze radio ruszy, a rekrutacja bedzie wciaz otwarta. Tego nie da sie jednoznacznie okreslic, nie w tym momencie.
2> skad wiesz, ze Sep nie pisal w moim imieniu? Znamy sie w koncu juz troche, a mi, jako modowi tego dzialu, nie wypada piac w taki sposob, jak on to zrobil
3> kto, lub co upowaznia Cie do pisania do mnie 'Owiec'? Nie przypominam sobie, bys byl moim znajomym, wiec moge Cie sparafrazowac
nie znasz podstawowej zasady kultury:
zwracac sie do rozmowcy z nalezytym szacunkiem i zachowaniem form grzecznosciowych wobec stanowiska, ktore zajmuje?

uznajmy, ze starczy, jak bedziesz pisal Blck, albo nie, Panie Blck bedzie lepsze

PS, licze, ze ktos wlepi Ci za to warna, bo sam niestety nie moge
Blck Shp
Radiowiec

Postprzez Devin 2008-10-27 17:22

To ja moze wrócę do tematu, i zapytam jak mogę nagrać audycję w zględnie rozsądnym formacie, bo nie bardzo znam się na tego typu sprawach. (tak jak i na takiej rzeczy, że nie wiem jaki mikrofon kupić, ale to już mniej ważne niż samo nagranie ;) )

Z góry dziekuję za odpowiedź ;)
Devin

Następna strona

Powrót do Radio Hedrenis