Login:
Hasło:
  zapamiętaj

Teraz jest 2010-07-29 18:56

Strona główna forum Hedrenis: Portal Radio Hedrenis

Daj się nabrać!

Uwaga! Zagrożenie muzyką. Tylko dla osób lubiących słuchać muzyki. :)

Moderator: Radiowcy

Re: Daj się nabrać!

Postprzez Ender 2008-10-27 18:50

Temat wyczyszczony, ostrzeżenia przyznane. Yamoroshiemu polecam przeczytanie regulaminu Forum, bo coraz mniej mu do bana brakuje. Wracając do tematu...

W wyborze mikrofonu pomóc ci nie mogę, bo się na tym nie znam. Najlepiej spytać bezpośrednio kogoś, kto się w takie rzeczy bawił - albo poczytać opinie o mikrofonach. :P Myślę, że znajdzie się kilka(dziesiąt) ciekawych pozycji na listach dyskusyjnych.
Co do samego nagrywania, to programów w necie jest do tego mnóstwo, więc ja problemu tutaj nie widzę. Wystarczy Google i pierwsze 2-3 pozycje pod odpowiednią frazą.
... bo każdy we własnej żyje bajce, z własnymi zmagając się demonami,
z własnym strachem bitwy tocząc na ziemi usłanej wyłącznie porażkami...

* * *

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook

* * *

Konrad Jurkowski
Ender
Administrator

Postprzez Chali 2008-10-27 19:27

Co do mikrofonu. Lepszy jest, imo, headset, oczywiście. Sam mikrofon to porażka.

Propozycja? Creative Fatal1ty. Niby słuchawki "for gamers", ale w idealny sposób nadaje się do wszystkiego. Tym bardziej do nagrywania audycji (przynajmniej mnie było wygodnie przy nagrywaniu do radiowęzła szkolnego). A i cena przyzwoita (ponizej 100zł).
Wybaczcie reklamę ;p
Chali
(beta)Tester

Postprzez damiencillic 2008-10-27 19:39

Jeśli chodzi o sprawy sprzętowe i softowe, to do nadawania wystarczy Ci mikrofon taki jak np. jakiś Phillips za ok 35 zł, jest to taki mikrofon jak do śpiewania karaoke, a ma już kilka ciekawych udogodnień, taki mikrofonik powinien wystarczyć i jest dosyć dobra jakość dzwięku ;].
Soft to jakieś darmowe Audacity, oczywiście aby nagrać demko ;), albo CoolEdit, a jeśli chcesz tego wiecej to http://www.dobreprogramy.pl ;].
Myślę, że chociaż troszkę pomogłem niekumatym ;], ja nie mam niestety czasu na zabawy w Radio ;/.
To by było na tyle...
damiencillic

Postprzez Phoriist 2008-10-28 07:01

Damienie - mam drobne pytanko (dotyczy mojej audycji)
Niewielu wie, że jesteś DJ'em [wstawiłeś to sobie w podpis Dj ProVideR]. Może miałbyś możliwość zaprezentowania kilku swoich "kawałków", ponieważ troszkę się boję, że mam te dużo słabsze ;)
"z poważaniem" ;)
Phoriist Cillic [kiedyś Dj xD, ale nie posiadający obecnie odpowiedniego programu do miksowania :/]
Phoriist

Postprzez damiencillic 2008-10-28 14:46

Phoriist - nie wiem czy wiesz, ale moje nowe Remixy usłyszysz dopiero pod koniec Grudnia, poniewaz wtedy będę miał laptopa ;].
Jeśli chcesz to puszczaj te moje kawalki, a i może wrzuc na jakis hosting ?, bo ja nie mam swoich wlasnych remixów, tych np Destiny, Destination Calabria, C.D Kinematografii[przyczyna - format dysku] ;).
Ja Cię tylko o to proszę ;).
Na swoich audycjach zezwalam Ci na puszczanie moich remixów, chociaż niektóre to totalne niewypały ;/..., ponieważ wtedy dopiero zaczynałem zabawę z "mixowaniem muzyki".

PS:Produkcje Grudniowe będą wypuszczane pod moim nowym pseudonimem artystycznym, a mianowicie DeeJay ProVideR, a nie DJ Provider, a już napewno nie Dj Rog-ALL ;p, hosting na który możesz wrzucic piosenki to http://www.odsiebie.com ;].
damiencillic

Postprzez Ender 2008-11-04 21:16

Słabe zainteresowanie coś...
Strona Radia w trakcie budowy. Niewiele zostało do jej uruchomienia.

* * *

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.
- Rich Cook

* * *

Konrad Jurkowski
Ender
Administrator

Postprzez Odd De Vries 2008-11-18 19:45

Noto tak :
Chciałem się zgłosić do tego radia...I poprowadzić jakiś kącik rzemieślniczy.. porady ciekawostki itp. Znam się trochę na rzeczy, nie chcę sie chwalić lecz płyt oryginalnych też mam sporo. Ze sprzętem też ok mikrofon jest internet jest ... To tyle ^^
Odd De Vries

Postprzez David Ghotfire 2008-11-19 13:27

Odd De Vries napisał(a):Noto tak :
Chciałem się zgłosić do tego radia...I poprowadzić jakiś kącik rzemieślniczy.. porady ciekawostki itp. Znam się trochę na rzeczy, nie chcę sie chwalić lecz płyt oryginalnych też mam sporo. Ze sprzętem też ok mikrofon jest internet jest ... To tyle ^^

Posiadanie płyt oryginalnych nie oznacza zgody na publiczne odtwarzanie utworów. Na to jest wymagane specjalne zezwolenie (dokładniej to licencja).
David Ghotfire

Postprzez Kara 2008-12-17 13:53

ma ha ha ha ha! Czas na necroposting^^ - chociaż nie zupełnie...
Znowu nic o radiu nie słychać, a po grze krążą plotki ^^"
Dlatego też pragnę zapytać oficjalnie na forum jak się ma sprawa radia, czy prace nadal trwają i jeżeli tak jak blisko jest zakończenie ich oraz jak można pomóc? <O ile jest to możliwe.> Jeżeli zaś pracę zostały przerwane miło było by znać powody i nam o tym powiedzieć.
Kara
Obrazek
ID 2802
Kara
(beta)Tester

Postprzez Ender 2008-12-17 20:35

Ja stronę radia pisałem, i niewiele zostało do jej pełnego ukończenia, ale... odechciało mi się po tym, jak czekałem przez miesiąc na jeden jedyny tekst na stronę główną w formie, w jakiej chciałem go mieć; stronę skasowałem z dysku, na serwerze być może jeszcze są jej resztki. Strony radia wykonywać nie będę, a przynajmniej w najbliższym czasie.

* * *

- Rich Cook

* * *

Konrad Jurkowski
Ender
Administrator

Postprzez Blck Shp 2009-01-14 20:55

teraz ja maly necroposting urzadze
ten tekst to mial byc moj, mial i byl, nawet 2, ale nie przeszly, a ciekawskim juz tlumacze dlaczego.

Najpierw w ogole nie dostalem informacji, ze tekt ma byc, w koncu jakos dotarla, ale Ender zamiast napisac to bezposrednio do mnie, to przekazywal przez ludzi, tym sposobem nie wiedzialem, co mam zawrzec i tekst zostal odrzucony, a ja zjechany, no nic.
Po jakims czasie zdobylem wytyczne do tekstu, ktory ponownie stworzylem, ale w formie 'newsa' bo bylem przekonany, ze bedzie mozliwosc umieszczania ich na stronie radia i zmienianie z czasem, tekst zostal odrzucony, a ja uswiadomiony, ze bedzie jeden tekst na wieki wiekow i juz, bo przeciez nie ma sensu wstawiac mozliwosci pisania newsow... zwlaszcza, ze i tak miala byc koniecznosc logowania sie na strone radia, ale moze to faktycznie taki problem, napisac modol newsow, ja sie nie znam.
W kazdym razie tekst poprawilem, tzn. dostosowalem do wymaganych norm, ale uslyszalem, ze nie umiem pisac.. delikatnie to ujmujac. W koncu sobie odpuscilem, zwlaszcza, ze Ender dawal mi terminy, w ktorych nie bylem w stanie sie zmiescic - uczelnia, praca, dziewczyna, nawal obowiazkow - mowilem, ze jak tylko bede mial chwile, to napisze, ale co go to obchodzilo? Przeciez on chcial miec gotowe. Podejscie dalej widzicie, strona wywalona i bardzo mi przykro, ze tak wyszlo, ale co zrobic.
Ender wymaga, to ma byc, Ender odstawia impa na bok na kilka miesiecy, to starczy, ze ktos zwroci uwage i jest zjechany. Ja rozumiem, ze mial wazniejsze sprawy, ale bylo by milo, jakby on zrozumial, ze inni tez moga miec.
Blck Shp
Radiowiec

Postprzez Ender 2009-01-15 07:35

Blck Shp napisał(a):Najpierw w ogole nie dostalem informacji

Blck Shp napisał(a):w koncu jakos dotarla, ale Ender zamiast napisac to bezposrednio do mnie, to przekazywal przez ludzi

Właśnie sobie odpowiedziałeś czemu...

Blck Shp napisał(a):napisac modol newsow

A moduł też? ;s

Blck Shp napisał(a):Podejscie dalej widzicie, strona wywalona i bardzo mi przykro, ze tak wyszlo, ale co zrobic.

To nie moja zabawka miała być tylko twoja.

Blck Shp napisał(a):Ender wymaga, to ma byc, Ender odstawia impa na bok na kilka miesiecy, to starczy, ze ktos zwroci uwage i jest zjechany.

Haha, nie. Zwrócenie uwagi to zupełnie co innego niż ty myślisz. :]

Blck Shp napisał(a):Ja rozumiem, ze mial wazniejsze sprawy, ale bylo by milo, jakby on zrozumial, ze inni tez moga miec.

Vide Chali. Pogadaj z nim o tym.

@edit:
Na wypadek, gdyby nie dotarło na GG, znowu, Owieczko... Wrzucić swoje archiwum w tej sprawie? Bo bardzo tego chcesz, jak widzę.

* * *

- Rich Cook

* * *

Konrad Jurkowski
Ender
Administrator

Postprzez Sadrin 2009-03-06 09:17

Nie chce mi się bawić w nagrywanie secika bo na radiu gram już długo najlepiej jak by był serwer testowy wtedy można słuchać ludzi na żywo jak grają bo seta można dopracować a potem na audycji się okaże że nawet ustawień ktoś nie potrafi zrobić albo będzie pisać jakim programem ma podpiąć się pod radio bo rozumiem że jak będzie radio to audycje będzie się prowadziło z winampa jeśli też można ja mogę się zając rekrutacją i jak chcecie mnie posłuchać to gram audycje na www.radiowalcz.pl pod pseudonimem DjReico
Sadrin

Postprzez Hexx 2009-04-22 08:47

No to pograliśmy tym radiem, prawda? Szkoda, że pomysł umarł śmiercią naturalną.
Może gdy znajdzie się wystarczająco zmobilizowana osoba.
I will not fall. I will go on and on and on. I'll keep my head high, I will not crawl. I will be strong. I will break the silence. Let the weakness fade. I will set the fire. Help me be the flame.
Hexx

Poprzednia strona

Powrót do Radio Hedrenis